10 ilde eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

10 ilde eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 19:48

Bartın, Karabük, Karaman, Kilis, Düzce, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sinop, Kastamonu ve Çorum'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 1 gün süreyle (21 Aralık Çarşamba) tatil edildi.

Haberin Devamı

BARTIN

Bartın Valisi Nusret Dirim imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Çarşamba günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarımızda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi. 

KARABÜK

Karabük Valiliğinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ile Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık, Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları 21 Aralık Çarşamba günü tatil edildi. 

Öte yandan, kent genelinde kamu görevlisi engelliler ile hamile personel, ayrıca bir talimat ya da talebe gerek duyulmadan idari izinli sayılacak. 

ÇORUM

Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Osmancık'ta kar yağışı nedeniyle okulların tamamı, Kargı ilçesinde de taşımalı eğitime 21 Aralık 2016 Çarşamba günü bir gün ara verilmiştir” denildi.

DÜZCE

Haberin Devamı

Düzce'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yığılca ile Kaynaşlı ilçelerindeki eğitim öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

İlçe kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı belirtildi. 

Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verileceği kaydedildi. 

KASTAMONU

Kastamonu kent merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, yaptığı açıklamada kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarda, olumsuz hava koşulları nedeni ile eğitim öğretime 21 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.

KİLİS

Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Vali İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi hesabında yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.
Çataklı açıklamasında, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu.

GAZİANTEP

Haberin Devamı

Gaziantep'te etkili kar nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yapışı nedeniyle bazı kararlar alındığını söyledi.
Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Mete, hava durumuna göre bu sürenin uzayabileceğini kaydetti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de üniversite öğrencilerine bugün izin verildiğini açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta yoğun kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.               
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, il genelinde etkili olan yoğun kar nedeniyle kent merkezinde okullarda eğitime devam edildiğini ancak yüksek kesimlerdeki okullarda eğitime ara verildiğini söyledi.               
Akkurt, Pazarcık, Ekinözü, Türkoğlu, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçesindeki, taşımalı okullar ile bu ilçelerin yüksek kesimlerindeki okullarda kar dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.      

SİNOP

Haberin Devamı

Sinop'ta bir ilçe geneli ve 2 ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.               
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak Boyabat ilçesindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.               
Saraydüzü ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitim öğretim yapılmaması kararlaştırıldı.               
Yetkililer, bölgede kar yağışının aralıklarla devam ettiğini bildirdi.      

KARAMAN

KARAMAN’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün öğle saatinden itibaren ve yarın ara verildi.
Karaman’da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğle saatinden itibaren ve yarın eğitime ara verildi. Meteoroloji verilerine kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığında gündüzleri eksi 4, geceleri de eksi 8’lere ulaşacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!