49 polis hakkındaki karar bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

49 polis hakkındaki karar bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 00:01

22 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak adliye nezarethanesinde bekletilen 49 şüpheli polis hakkında verilen kararın açıklanması bekleniyor. Saat 21.00'da açıklanacağı söylenen karar için 3 saatin ardından avukatlar duruşma salonuna alındı.

Haberin Devamı

22 Temmuz operasyonu kapsamında bugün saat 11.00 itibari ile başlayan ifade alımı, hakim İslam Çiçek'in sanık avukatlarının gereksiz ve yersiz taleplerle sorgulamayı kilitlediği gerekçesiyle saat 16.00'da sona erdi.

49 ŞÜPHELİ HAKKINDA KARAR VERİLECEK

Hakim Çiçek, 32 şüphelinin ifadesinin tamamlanmasının ardından şüpheli avukatlarının savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kitlendiği görülmekle dinlenilmeyen 17 şüphelinin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine hükmetti. Saat 21.00'da tüm şüpheliler hakkında karar vereceğini belirten hakim İslam Çiçek aradan geçen 2 saatlik süre içerisinde kararını açıklamadı.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIĞIN KARARI İLE KAYIT ALTINA ALDILAR

İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin kararını 21.00’de açıklayacağını bildirmesinin ardından şüpheli polislerin avukatları ile basın mensupları saat 20.00 sıralarında kararın açıklanacağı mahkeme salonunun bulunduğu koridorda beklemeye başladı. Bir süre sonra sivil bir emniyet mensubu koridora gelerek başsavcılığın talimatı olduğunu belirterek basın mensuplarının duruşma salonunun bulunduğu koridoru boşaltmasını istedi. Bu esnada koridorda bulunan basın mensupları ve avukatlar da üzerinde foto film şubesi yazılı yelek giyen iki polis tarafından kameraya kaydedildi. Basın mensuplarının “Niçin bizi çekiyorsunuz” diye sorması üzerine basın mensuplarından koridoru boşaltmasını isteyen sivil polis memuru “Bina içerisinde çekim yapabileceğimize dair başsavcılığın kararı var” diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!