46/2-C Trafik Cezası nedir? Madde 46/2-C Sürekli Sol Şeridi Kullanma Cezası ne kadar? Ceza puanı kaçtır? (2020)

Güncelleme Tarihi:

46/2-C Trafik Cezası nedir Madde 46/2-C Sürekli Sol Şeridi Kullanma Cezası ne kadar Ceza puanı kaçtır (2020)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2020 02:42

Trafik Kanununun da 46/2-b maddesi nedir? 46/2-b maddesinde ceza ne kadar tutuyor? Erken ödeme söz konusu olursa kaç para olur? 46/2-b cezası hangi araçlar için geçerlidir? Konu ile ilgili detayları sizler için derledik

Haberin Devamı

 

 46/2-c maddesi trafiğin sağdan akması gerektiğini bildirmektedir. Yollarda şeritlerin artmasıyla kanunda düzenlemeye gidilmiştir.

 Trafik Kanunu 46/2-C Nedir?

 Trafiğin sağdan akması gerektiğini belirten maddedir. Yollar iki, üç ve daha fazla şeritli hale geldikten sonra, kanun çeşitli düzenlemelere tabi tutulmuştur. Buna göre aksi bir işaret olmadığı sürece sürücüler şerit değiştirmeden önce şeritte sürüş yapan araçların emniyetle geçişlerini beklemek zorundadır.

 Trafik Kanunu 46/2-c Cezası Nedir?

 Aksi bir işaret olmaksızın, şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen aracın emniyet içerisinde geçişini beklememe cezası 288 TL olarak belirlenmiştir.

 Erken Ödeme İndirimi

 Şayet ceza işleme girdikten on beş gün içerisinde öderseniz 216 lira ödersiniz.

Haberin Devamı

 46/2-c Ceza Puanı

 Sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmak suretiyle trafiği engelleme ceza puanı şayet kişiye yazılmışsa 20 ceza puanı almaktadır. Araç plakasına yazılmışsa ceza puanı bulunmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!