44 gün aç yaÅŸadı

Güncelleme Tarihi:

44 gün aç yaşadı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 20, 2003 10:15

Sihirbaz David Blaine'in, Londra'daki Tower köprüsünün yanı başında, bir vinç tarafından havaya asılı şekilde tutulan cam kutunun içindeki 44 günlük dayanıklılık testi sona erdi.

Haberin Devamı

5 Eylül günü cam kutuya büyük bir meraklı topluluÄŸunun alkışları arasında giren ve 44 gün boyunca sadece su içerek bu kutuda yaÅŸamayı baÅŸaran ABD'li sihirbaz Blaine'in dün sabahın erken saatlerinde baÅŸlayan geri sayımına, yine kalabalık bir meraklı topluluÄŸu eÅŸlik etti.Â

 

Gün boyunca yaklaşık 15 bin kişinin izlediği Blaine, son gününü kutunun içinde kah yatıp kah kalkarak ve çevresindekileri eliyle selamlayarak geçirdi. Sık sık idrara çıktığı dikkati çeken Blaine'in çevreyi selamladığı sırada ağır hareketler yapabildiğine işaret eden tıp çevreleri, ünlü sihirbazın, uzun süren açlığın tipik belirtilerinigösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

 

44 gün boyunca bazı meraklıların yumurta, golf sopası ve taÅŸ gibi sert cisimlerle yaptığı saldırılara da hedef olan, ancak pozisyonunu hiçbir ÅŸekilde bozmaya yanaÅŸmayan Blaine'in cam kutuda olmadığı, ya da bazı sihirbazlık numaralarıyla beslendiÄŸine dair iddialar da bugün ünlü sihirbaza uygulanan son saÄŸlık testiyle bir kez daha yalanlandı.Â

 

Doktorları, Blaine'in kan ve idrarında tespit edilen değerlerin tipik açlık değerleri olduğunu vurguladı. Blaine'in ayrıca adale ağrıları, geçici görme bozuklukları, karın bölgesindeki kramplar, halsizlik, baş dönmesi gibi diğer uzun süreli açlık belirtilerini de taşıdığı açıklandı.

 

Blaine'in içinde bulunduÄŸu cam kutunun yerel saatle 22.00'de indirilmesinin ardından, ünlü sihirbaz hazırlanan platforma çıkarıldı. Blaine'in ilk saÄŸlık kontrolünün bu platform üzerinde gerçekleÅŸtirilmesinin ardından, aşırı yorgun ve halsiz olduÄŸu görülen ünlü sihirbaz, sedyeyle ambulansa taşınarak yakındaki bir özel hastaneye götürüldü.Â

 

Blaine'in, açlıkla savaştığı 44 gün içinde yaklaşık 23 kilo kaybettiği belirtiliyor. Blaine'in sedyeye konulup hastaneye götürüldüğü sırada çevrede toplanan binlerce kişi ünlü sihirbaza sevgi gösterilerinde bulundu. Blaine ise hayranlarına herkesi sevdiğini belirtirken, ''Bu küçük kutunun içinde geçirdiğim 44 günde çok şey öğrendim. Hayatta küçük şeylerin mutluluğunu tattım. Bir sevgilinin gülümsemesi, güneşin doğuşu ve batışının nasıl bir mutluluk olduğunu anladım'' dedi.

Haberin Devamı

 

Blaine'in 44 günlük açlığın ardından bazı önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğine işaret eden tıp otoriteleri, ünlü sihirbazın bir bebek gibi yavaş yavaş beslenmeye alıştırılacağını açıkladı. Doktorlar, Blaine'in bir süre sadece serumla beslenerek pek çoğu iflas noktasına gelen iç organlarının normal beslenme düzenine alıştırılmaya çalışılacağını kaydediyor. Blaine'in vücudunun eski haline gelmesinin ise 4-5 ay alabileceği belirtiliyor.

   Â

BLAINE KÄ°MDÄ°R?

   Â

1973 yılında New York'ta doÄŸan David Blaine'in, ilk sihirbazlık denemelerine annesi Patricia White'ın teÅŸvikiyle baÅŸladığı belirtiliyor.Â

 

4 yaşında bir metro istasyonunda şov yapan bir sihirbazın hareketlerini izleyen Blaine, bu şova çok özendiği için annesi tarafından kendisine Disney mağazalarından alınan bazı küçük oyuncaklarla küçük illüzyon gösterileri düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

 

1990'lı yıllarda sihirbazlık konusundaki ilk profesyonel denemelerini New York ve New Jersey'deki bazı küçük barlarda baÅŸlatan Blaine, ilerleyen yıllarda bu kez ABD'nin batı sahilindeki bazı kentlerde çalışmaya baÅŸladı. Ãœnlü bazı Hollywood yıldızları ve sahne sanatçılarının verdikleri özel partilere davet edilmeye baÅŸlanan Blaine'in daha sonra aralarında Madonna, Robert de Niro'nun da bulunduÄŸu bazı ünlülerle yakın arkadaÅŸlıklar geliÅŸtirdiÄŸi ve ününü arttırdığı kaydediliyor.Â

 

Ancak, Blaine'in biyografisi üzerinde araştırma yapan ve kitap yazan yazarlara göre, ünlü sihirbazın asıl çıkış noktasını ise 1997 yılında başlattığı TV şovu ile 2001 yılında yaptığı üç gün bir buz kalıbının içinde yaşama denemesi oluşturuyor.

Haberin Devamı

 

Bu olaylarla iyice ünlenen Blaine'in 7 gün boyunca canlı canlı gömüldüğü gösterisinin de unutulmazlar arasına girdiğini belirten Blaine uzmanları, ünlü sihirbazın 44 günlük açlığın ardından büyük bir sağlık sorunuyla karşılaşmamayı başarması halinde daha tehlikeli denemelere girebileceğine kesin gözüyle bakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!