43. yıl selfie'si

Güncelleme Tarihi:

43. yıl selfiesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 22:04

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 43. yılında Anıtkabir’de bulunan mezarı başında törenle anıldı.

Haberin Devamı

Törene, İnönü Ailesi’nin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreni sırasında merhum Cumhurbaşkanı’nın kabrine de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başbakanlığı, CHP ve İnönü Ailesi adına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İnönü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından İnönü Ailesi adına taziyeleri kızı Özden Toker ve torunu Gülsün Bilgehan kabul etti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’deki törenden ayrılırken bir grup gencin büyük ilgisi ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu cep telefonları ile selfie çekmeye çalışan gençlere, “Durun birlikte de fotoğraf çektirelim” diyerek foto muhabirlerine poz verdi. Ancak gençler yine selfie fotoğraflar çekmeyi sürdürdü. Kılıçdaroğlu, gençleri kırmayıp herbirine ayrı ayrı poz verdi ve sohbet etti. 

Haberin Devamı

43. yıl selfiesi

ERDOĞAN’DAN İNÖNÜ’YE TEK CÜMLELİK ANMA

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, İsmet İnönü’nün ölümünün 43’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, anma mesajında tek cümleyle, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü vefat yıl dönümünde saygıyla anıyorum” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!