43 tane daha geldi, dokunulmazlık dosyası 550'ye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

43 tane daha geldi, dokunulmazlık dosyası 550ye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:57

Bazı milletvekillerine ait 43 dokunulmazlık dosyası daha Karma Komisyona sevk edildi. Böylece dosya sayısı 550'ye ulaştı.

Haberin Devamı

Bazı milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 43 Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna havale edilen dosyalar, "gelen kağıtlar" arasında da yerini aldı. 
Hakkında dosya gelenler arasında HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP'den; Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Van milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk ve Adem Geveri, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encu, Diyarbakır milletvekilleri
Nursel Aydoğan ve İmam Taşçıer, Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan
Öztürk, Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Osman Baydemir, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan, Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan bulunuyor. 
Gelen 43 dosyanın 5'i, TBMM'de hakkında en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait. Demirtaş'ın bir dosyasında, bazı HDP'li milletvekilleri de yer alıyor. 
Yasama dokunulmazılığı kaldırılması istenenler arasında ayrıca CHP Genel Bakan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ve Serdal Kuyucuoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Ali Balbay, Musa Çam ve Atila Sertel, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan, Gürsel Tekin ve Aykut Erdoğdu, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, MHP Balıkesir
Milletvekili İsmail Ok ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de bulunuyor. 
Gelen dosyalarla birlikte Meclisteki dokunulmazlık dosyası sayısı 550'ye ulaştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!