43 dakikalık gecikmenin ağır bedeli

Güncelleme Tarihi:

43 dakikalık gecikmenin ağır bedeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2025 07:00

Nazlı Zeynep A.’ya, geçici velayeti kendisinde olan kızı 7 yaşındaki S.D.A.’yı 4 yıldır boşanma davası süren eşi B.C.A. ile görüşeceği yere 43 dakika geç götürdüğü gerekçesiyle 3 günlük ‘zorlama hapsi’ verildi. Nazlı Zeynep A., karara itiraz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

MUĞLA Fethiye’de Nazlı Zeynep A. (48) ve B.C.A., 2021 yılında ayrılarak, karşılıklı boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken, mahkeme önce çiftin çocukları 7 yaşındaki S.D.A.’nın geçici velayetini anne Nazlı Zeynep A.’ya, sonra da baba B.C.A.’ya verdi. Fethiye 1’inci Aile Mahkemesi, son olarak 6 Şubat’ta S.D.A.’nın geçici velayetini annesine verirken, baba B.C.A.’nın ayda 2 kez kızını sosyal hizmetler ve emniyet görevlileri gözetiminde görebileceği yönünde hüküm kurdu.

Nazlı Zeynep A., Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü, Fethiye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirlenen görüşme yerine kızını götürdüğünde, babasının olmadığını gördü. Nazlı Zeynep A., B.C.A.’nın, annesinin kızını görüş saatinde getirmediği yönünde tutanak tutturup şikâyette bulunduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

MAHKEMENİN KARARINA İTİRAZ

Fethiye 1’inci Aile Mahkemesi de şikâyet üzerine, Fethiye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nce çocuğu istenilen yer ve tarihte hazır etmesi için usulüne uygun bildirimde bulunulmasına rağmen buna uymadığı gerekçesiyle Nazlı Zeynep A.’ya 3 gün zorlama hapis cezası verilmesine hükmetti. Nazlı Zeynep A., görüş günlerinde normalde 09.00’da kızını teslim ettiğini, o gün Fethiye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nden arayan görevlinin görüş saatini 10.00 olarak bildirdiğini ileri sürerek karara itiraz için işlemleri başlattı.

‘BU CEZA ÇOCUĞUMA KESİLDİ’

Nazlı Zeynep A., “Bu görüşler kolluk kuvveti ve sosyal hizmetler yetkilisi eşliğinde oluyor. Normalde saat 09.00’da teslim ediyorum. O gün Fethiye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nden arayan görevli görüş saatini 10.00 olarak bildirdi. Biz 09.43’te oradaymışız. Ben tek başına çocuğuna bakan bir anneyim. Yolda çocuğumun başına bir şey gelmiş olabilir, çocuğumun ateşi çıkabilir, çocuğum hastalanabilir. Yani her şey olabilir. Araba arızalanabilir. İnsan bir arayıp, ‘Geliyor musunuz gelmiyor musunuz?’ diye sorar. Hiç kimse aramıyor, sormuyor. Tutanak tutup gidiyorlar. Sosyal hizmetler yetkilimiz, onların sosyal hizmetler yetkilisini aradığında gittiklerini öğrendik. Mahkemeye çıktığımda savunmamı yapabilmem için geldiğimize ilişkin görüntü kayıtlarımızı istedik. Benim saat 10.00’da gelmemi söyleyen adli destek yöneticisinin telefon görüşme kayıtlarını talep ettik. Şu anda 3 günlük zorlama hapsi kararı çıkartıldı aleyhimde. 2 haftalık itiraz süresi var ve itirazımızı yapıyoruz. Biz gittik, 1.5 saat çocuğumla birlikte bekledik. Bu bana değil, çocuğuma verilmiş bir ceza. Çok zor bir şekilde elde etmiş olduğum gözetimli görüş hakkımı zora düşürecek hiçbir şey yapmayacağım aşikâr” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!