'40 bin öğretmen Ağustos ayında atanacak'

Güncelleme Tarihi:

40 bin öğretmen Ağustos ayında atanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 12:39

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin özür grubu atamalarda mağduriyet yaşamaması için kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerini bildirdi. Bakan Dinçer, 40 bin öğretmen alımının Ağustos ayının sonuna doğru gerçekleştirmiş olacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Dinçer, 40 bin öğretmen alımını Ağustos ayının sonuna doğru gerçekleştirmiş olacaklarını, önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen alımlarında yine KPSS'nin olacağını belirterek, “Ama KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız. Onlar da genel kültür, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren alacağımız öğretmenlerde alan sınavları yapılmış olacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer  Dinçer, ilköğretime kayıtları kısa zaman sonra ilan edeceklerini belirterek,  “Çok yoğun bir çalışma var. Okul kayıtları girildikten sonra adrese dayalı kayıt  sisteminden çocuklarımızın isimlerini alıp kayıtlarını aktaracağız. Zannediyorum  1 hafta, 10 gün içerisinde bu süreç tamamlanır” dedi.

Bakan Dinçer, “İlköğretime kayıt  sistemi ne zaman açılacak? Bu konuyla ilgili çalışmalar sürüyor mu?” sorusunu  şöyle yanıtladı:

“Çok büyük ihtimalle kısa zaman sonra bunları ilan edeceğiz. Çok yoğun  bir çalışma var. Kayıtlarımızı elektronik ortamda, e-kayıt sistemiyle yapıyoruz.  Bunları yapabilmek için de kanunun getirdiği yeni değişikliğe dayanarak  okullardan hangilerinin ilkokul, hangilerinin ortaokul olacağının belirlenmiş  olması gerekir. Ayrıca böyle bir ayrım yapılmayacaksa hangilerinde ilkokul ve  ortaokulun birlikte yürütüleceğinin tespit edilmesi gerekir. Dolayısıyla bütün  iller buna dair çalışmalarını tamamladılar. Bilişim ortamında bunların kayıtları  giriliyor. Bu kayıtlar girildikten sonra yine biz elektronik olarak adrese dayalı  kayıt sisteminden çocuklarımızın isimlerini alıp kayıtlarını aktaracağız.  Zannediyorum 1 hafta, 10 gün içerisinde bu süreç tamamlanır.”

“Ders kitaplarının yayınlanması uzun sürecek”

“İlköğretimin yeni haftalık ders çizelgesine göre seçmeli ders  programlarıyla ilgili çalışmalar ne aşamada?” sorusu üzerine Bakan Dinçer, Talim  ve Terbiye Kurulu'nun bütün seçmeli derslerle ilgili program hazırlamaya  başladığını belirtti.

Kurulun bununla ilgili ders kitabı konusunda alt yapı çalışmalarını da  yürütmeye başladığını vurgulayan Dinçer, “Derslerin içerikleriyle ilgili  düzenlemeleri Eylül ayına kadar tamamlamış olacağız. Ancak ders kitaplarının  yayınlanmasıyla ilgili hususlar zannediyorum biraz daha uzun sürecek, çok büyük  ihtimalle ders kitaplarımız gelecek yıl hazırlanır” diye konuştu.

KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız
         
“Yerel ihtiyaçlara cevap verecek kararları yerel idare verecek”
         
Bakan Dinçer, “Kürtçe gibi yeni seçmeli dersler için öğretmen alımları  nasıl yapılacak?” sorusunu, “Öğretmen atamasını bu dönem merkezden  yapmayacağız. Daha çok yerel düzeyde belirleyeceğiz. Biz, hangi dersler için, ne  tür niteliklerde ve hangi alan öğretmenleri girebilir, onların tespitini  yapacağız. Orada yerel kaynaklarla, yerel ihtiyaçlara cevap verecek kararları  yerel idare verecek, yani valilik ve il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri  verecek. Dolayısıyla henüz onunla ilgili merkezden yapmamız gereken bir düzenleme  yok”

Liselerin haftalık ders çizelgesinde değişiklik yok
         
“Liselerin haftalık ders çizelgesinde bir değişiklik yapılacak mı?”  sorusuna karşılık Dinçer, bu sene liseyle ilgili bir değişiklik yapılmayacağını,  geçen seneki uygulamaların geçerli olacağını bildirdi.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için her yıl düzenlenen yaz  eğitim programlarına da ilişkin bilgi aktaran Dinçer, yaz döneminde okul öncesi  eğitim için program yapılmasının çalışan velilere kolaylık sağlamak ve çocukların  okula alışmalarını sağlamak için düzenlendiğini belirtti.

İhtiyaç duyulan yerlerde, talebin olmasıyla yaz eğitim programlarının  açıldığını belirten Dinçer, bunun gerekçesinin okula bir hazırlık çalışması  olduğunu, daha önceden de yapıldığını ancak bu sene daha sistematik yapılacağını  söyledi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!