4 trilyon savaşı bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

4 trilyon savaşı bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir Mithatpaşa Caddesi'ndeki evinde 8 Ağustos 1996'da ölen ünlü tekstilci 52 yaşındaki Ömer Akın, 36 yaşındaki üçüncü eşi Berrin Akın ile ölümünden 20 gün önce doğan kızı Emine'ye, yaklaşık 4 trilyonluk servet bırakmıştı. Bir hafta sonra savcılığa dilekçe veren Ömer Akın'ın kardeşleri Önder ve Ümran Akın ile eski eşi Hülya Sezen, müthiş iddialar ortaya atmıştı.

ZEHİRLENMEMİŞ

Ömer Akın'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen dilekçede, ‘‘Ayrıca bebeğin Ömer Akın'dan olması mümkün değil. Akın'ın ilk eşinden ve 17 yıl evli kaldığı ikinci eşinden çocuğu olmadı. Baba olması tıbben mümkün değil’’ denilmişti. Akın kardeşler, Ömer Akın'ın malvarlığına mahkeme kararıyla tedbir du koydurdular.

Bu şikâyet üzerine Ömer Akın'ın mezarı açıldı, ancak yapılan otopside zehirlenerek öldürüldüğü yolunda kanıt bulunamadı. 20 aydır devam eden soruşturma bir türlü sonuçlanmazken, yeni rapor, olayın seyrini değiştirdi. Soruşturmayı adım adım takip eden Akın kardeşler, gelişmenin haklılıklarını gösterdiğini belirterek, yeni davalar açacaklarını söylediler.

EVLİLİK ŞİKE Mİ?

İlk evliliklerinden çocuğu olmayan Ömer Akın'ı tedavi edip baba olmasını sağladığı, ayrıca Berrin Hanım'ın doğumunu gerçekleştirdiğini belirten Dr. Hayrettin Akan, yasak aşk iddialarını yalanlamıştı. Ömer Akın'ın ölümünden hemen sonra eşinden boşanan Dr. Akan, Berrin Hanım'ın işyeri komşusu genç bir kadınla sürpriz evlilik yapmıştı. Berrin Akın ise Dr. Akan'dan geri kalmayıp, İzmir'in ünlü simalarından avukat Hüseyin Özdilek'le Marmaris'te gizlice evlenmişti. Peşpeşe gelen nikâhlar, ihbarcı kardeşler tarafından ‘şike evlilik’ olarak değerlendirilmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!