4 günlük yasak saat kaçta bitiyor, bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelgede yer alan detaylar

Güncelleme Tarihi:

4 günlük yasak saat kaçta bitiyor, bugün sokağa çıkma yasağı var mı İşte genelgede yer alan detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 07:21

Koronavirüs önlemleri dolayısıyla 31 Aralık akşamı sokağa çıkma yasağı 81 ilde devam ediyor. Yılbaşında sosyal mesafenin aşılmasının önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma yasağının dördüncü gününde yasağın biteceği tarihe yönelik araştırmalar hız kazandı. Peki, 4 günlük yasak ne zaman bitiyor, bugün sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelgede yer alan detaylar...

Haberin Devamı

4 günlük yasak olarak da tabir edilen sokağa çıkma yasağı kısıtlaması, vali ve kaymakamların koordinasyonunda, 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başladı. 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması süresince, Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla, engelli vatandaşlar ile 65 yaş ve üzeri ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının temin edilmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi sağlanacak.

Kolluk birimleri ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından, daha önce valilere gönderilen talimatla tüm tedbirlerin alınmış olmasına rağmen anlık olarak barınacak yeri olmaması nedeniyle sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşların mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak barınma dahil her türlü temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik tedbirler alınacak.

Valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde teşkil edilen Hayvan Besleme Gruplarınca, gerek kış mevsimi gerekse sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken, çekebilecek sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde gerekli tedbirler alınacak. Barınaklar ile orman, park, bahçe gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam ortamlarına mama, yem, yiyecek bırakılmasına özen gösterilecek.

İçişleri Bakanlığının ilgili birimleri, bağlı kuruluşları, valilikler ve kaymakamlıklar, kolluk kuvvetleri ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli planlamalar yapılacak ve uygulamada herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecek.

Alınan önlemlere aykırılık teşkil ettiği belirlenen eylem ve davranışlar ile bu durumlara sebebiyet verenlere ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli idari işlemler uygulanacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli işlemler başlatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!