4 bin Gümüşhaneli yayla şenliğinde horon tepti

Güncelleme Tarihi:

4 bin Gümüşhaneli yayla şenliğinde horon tepti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 18:18

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Ülkü Mahallesi yanındaki gölette biraraya gelen 4 bin Gümüşhaneli, yayla şenliğinde horon tepti. 158 bin metrekare genişliğindeki alandaki şölene katılan binlerce Gümüşhaneli, kol kola girerek kemençe eşliğinde oyunlar oynadı, neşeli dakikalar yaşadı.

Haberin Devamı

Bursa Gümüşhaneliler Derneği’nin düzenlediği ‘3'üncü Gümüşhaneliler Bahar Şenliği’ne AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklıoğlu, CHP Bursa Milletvekilleri Kemal Demirel ve Mustafa Özyurt, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Mudanya ilçe kaymakamı Ali Çınar, Bursa Emek belediye başkanı Yakup Aktaş,il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, Siyasi parti başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Ateş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğe katılan vatandaşlar, oturma ve yatak odası takımları, elektronik eşya çekilişinde heyecanlı dakikalar yaşadı.

Bursa Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Tahsin Kara, Bursa ve çevresinde yaşayan Gümüşhanelilerin oluşturduğu horon ve halay oyunlarına katılanların her geçen yıl daha büyüdüğünü kaydederek şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Gümüşhanede doğduk, büyüdük, ancak ekonomik nedenlerle başka bölgelerde yaşamak zorundayız. Bu arada aslen Gümüşhaneli olan ülkemizin yetiştirdeği ve yine ülkemiz ekonomisi için çalışan ünlü İş adamımız Aydın Doğan, yaptırdığı bir okulun açılışını yapmak üzere olduğu için günümüze katılamadı. Ama gelecek yıl aramızda olacaklar.”

Mudanyanın Ülkü Mahallesi muhtarı Mehmet Köse de,4 bine yakın Gümüşhaneli’nin bir arada eğlendiğini belirterek, “Sevincimiz çok büyük. Gelecek yıl daha da geniş kapsamlı şenlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!