4 bakanı ele geçirmiş

Güncelleme Tarihi:

4 bakanı ele geçirmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 01:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “17 Aralık sıradan bir yolsuzluk olayı değildir. Yabancı uyruklu birisinin 4 bakanı ele geçirmesi vardır. Reza Zarrab’ın 4 bakanı açıkça yönetmesi vardır, para karşılığında. Bakanlar Kurulu’nda görev yapan, Başbakan’ın bilgisi dahilinde yürütülen devlete karşı bir operasyon vardır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları arasında basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

MİT, ‘DİKKAT EDİN’ DEMİŞ

“MİT eğer Başbakanı uyarmasaydı, derdik ki ‘Başbakan’ın haberi yok bu işte’. Ama 18 Nisan’da uyarıyı yapıyor. ‘Reza Zarrab’a dikkat edin’ diyor. Reza Zarrab bizim Türkiye’de holdingi olan bir vatandaşımız değil. Sıradan bir yurttaş da değil. Parayla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alan birisi. Bakanlar Kurulu’na sızan birisi. Parayla her türlü işi yaptıracağına inanan birisi. Bakan’a 700 bin liralık kol saatini armağan eden birisi. Bakanların çocuklarını yöneten birisi. Sıradan bir olay değildir.

ZARRAB’IN KONUŞMASI LAZIM

Uluslararası boyutu olan bir operasyon bu. Reza Zarrab’ın ve Başbakan’ın konuşması lazım. Bu kadar büyük bir operasyon yapılıyor. 4 bakanı istifa ediyor. Başbakan’ın kullandığı tek cümle var: ‘Paralel devlet bize operasyon yaptı.’ Senin bakanlarına rüşveti kim verdi? Biz ‘kutu’ diyoruz, o ‘paralel devlet’ diyor. ‘Kutunun içinde 4.5 milyon dolar’ diyoruz, o ‘paralel devlet’ diyor. ‘700 bin liralık saat’ diyoruz o ‘paralel devlet’ diyor. ‘O kasaların içinde milyon dolarlar var’ diyoruz, o ‘paralel devlet’ diyor. Dönüp de bugün suçladığı kişilere ‘Siz ne istediniz de biz vermedik’ diyen kimdi? Kendisiydi. Peki sen neden şikâyet ediyorsun? Sanki kendisi başbakan değil, başka bir ülkenin yöneticisi. Nasıl yapıyor bunları? Utanma duygusu olur. Soruşturma sırasında savcıya müdahale edilirse, o yargıya müdahale kabul edilir. Bizde bırakın müdahaleyi savcıyı aldılar görevden. Yine 2’nci bir not düşüldü. Soruşturma sırasında savcının bilgisi dahilinde polisler görevden alınırsa o yargıya müdahale sayılır. Bizde 1-2 değil, 2 binin üzerinde polis alındı. Yargı kararları uygulanmadı. Yargı kararının uygulanmadığı bir ülkeyiz biz.

Haberin Devamı

GÜNAYDIN RECEP BEY

Adalet Bakanı arıyor, tehdit ediyor ‘Dosyayı kapatacaksın’ diye. Bütün bunların üzerine parlamentoya yeni teklifler geliyor. Adına da demokratikleşme paketi diyorlar. Yasağı öngören bir paket hangi isimle amaçla demokratikleştiriliyor. İnternet yasağı getiriyorsunuz. Müdahale getiriyorsunuz. Kamu görevlilerini yasayla görevden alıyorsunuz ki yargıya başvuramasınlar. Araya da biz itiraz etmeyelim diye 1-2 şey sıkıştırıyorlar, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması. Günaydın Recep Bey. Biz bunu aylar önce söyledik. Neden kaldırmak istiyorlar? Ucu kendilerine dokunacak da onun için. Aynı mahkemelerde yargılanmak istemiyorlar. Ama sen meraklanma, CHP iktidarında, özel yetkili mahkemeler olmayacak. Kul hakkı yiyenler yargılanacak. Defterinde bir kenara yaz. Göreceksin kul hakkı yiyenler bu ülkede hesaplarını verecekler, bağımsız ve tarafsız yargıda verecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!