4+4+4 295 oyla

Güncelleme Tarihi:

4+4+4 295 oyla
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:00

Temel eğitimi 4+4+4 modeliyle kesintili olarak 12 yıla çıkaran teklif, gergin ve kavgalı bir görüşme sürecinin ardından dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

387 milletvekilinin katıldığı son oylamada AK Parti’den 295 vekilin oyuna karşı CHP’den 91 ret verildi, 1 milletvekili çekimser kaldı. MHP milletvekilleri ile BDP’lilerin çoğunluğu son oylamaya katılmadı.

Salonda bayram havası

Son dakikalarda salonda yalnız kalan AK Partililer, diğer yasa görüşmelerinde görülmeyen bir tablo oluşturarak, Genel Kurul’u kutlama alanına dönüştürdü. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Komisyon Başkanı Nabi Avcı’nın önünde dakikalarca süren bir kutlama kuyruğu oluştu. Milletvekilleri cep telefonlarıyla anı fotoğrafları çektirdi. Dinçer teşekkür konuşmasında, “Artık tek tip eğitim vermek yerine dünyayla rekabet edecek bilgi ve donanıma sahip eğitime geçeceğiz” dedi. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise “Ben sizlerin gerçekten 28 Şubat’tan rövanş aldığınızı düşünüyordum. Oysa sizin asıl rövanş almak istediğiniz 29 Ekim 1923’tür” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!