3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 3600 ek gösterge açıklaması

Güncelleme Tarihi:

3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak Cumhurbaşkanı Erdoğanda 3600 ek gösterge açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 19:58

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.. Belli meslek grupları için öngörülen düzenlemenin kapsamını içeren 3600 ek gösterge ile yeni dönemde polislerin, öğretmenlerin, hemşirelerin, din görevlilerinin ve diğer idarecilerin Emeklilik ek göstergelerinde artış yapılması ön görülüyor. Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biridir. Peki, 3600 ek gösterge nedir ve kimleri kapsıyor? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

3600 ek gösterge nedir ve kimleri kapsıyor soruları, yapılan açıklamaların ardından bir kez daha gündeme geldi. Son olarak konuya dair açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesi 2022 sonuna kadar çözülecek." ifadelerini kullandı. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. İşte, 3600 ek gösterge hakkında bazı bilgiler

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

Hesaplama metodu olan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabilecek.

Haberin Devamı

360 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Ek gösterge düşük kaldığından öğretmen ve polisler hem emekli olamıyor hem de yüksek emekli maaşı alamıyor. 3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlileri için geçerli olması talep edilse de ilk etapta polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

EK GÖSTERGE ARTIŞI NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2018 yılında yaptığı açıklamada, yeni dönemde polislerin, öğretmenlerin, hemşirelerin, din görevlilerinin ve diğer idarecilerin Emeklilik ek göstergelerinde artış yapılacağını açıklamıştı. O tarihten bu yana tartışılan düzenlemenin yaşama geçmesi durumunda 30 yıllık hizmeti bulunan öğretmen, polis ve 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu imam-hatiplerin emekli aylığının yüzde 22 artması, hemşire ve diğer imam-hatiplerin emekli aylığının da yüzde 25 civarında artması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 3600 ek gösterge konusuna da değindi. 2022 yılı sonuna kadar 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, "Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden biziz'' dedi.

BAKMADAN GEÇME!