30 yılda böyle çatışma yaşamadık

Güncelleme Tarihi:

30 yılda böyle çatışma yaşamadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 00:00

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde dün kepenk açmayan esnaf, yaşananlar nedeniyle tedirgin.

Haberin Devamı

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, PKK’nın askeri binaların yoğun olduğu Yeni Mahalle, Beşevler ve Kılıç mahallesine yönelik saldırılarının meydana geldiği günü şöyle anlattı: “1 aydır çatışma ortamı var. Önceki gece 20.30 sıralarında çarşı merkezindeki 1,5 saat sürdü. Erken saatlerde olması ve vatandaşların dışarıda olması nedeniyle birçok insan mahsur kaldı. Her yerden silah sesleri geliyordu. Bombalar patlıyordu. Evlere ve araçlara mermiler isabet etti. Bir fırının önüne ise roket mermisi düştü. Ancak patlamadı. Güvenlik güçleri daha sonra roket mermisini imha etti. Kentte şu an kepenkler kapalı. Halk tedirgin. 1 Eylül Dünya Barış günü yaklaşırken çatışmaların sürmesi acı bir olay.”

Avukat Vatan Erler ise şunları söyledi: “23 Temmuz’dan beri bir savaş hali var. Bu durumdan kimse hoşnut değil. Bunun bir an önce çözümünü bekliyoruz. İnsanlar tedirgin. Akşam saatlerinde evlere çekiliyor. Her akşam yoğun top atışları psikoloji bozuyor. Olay günü dışarıdaydık. Silah sesleri ve roket sesleri geldi. Herkes tedirgin oldu. Mahsur kalan oldu. Sabahı zor ettik.”

Haberin Devamı

Esnaf Fahir Geylan’in anlattıkları ise şöyle: “30 yıldır görülmemiş bir şekilde çatışmalar sürüyor. Bugüne kadar bu şekilde uzun süreli çatışma ortamına tanık olmadım. Şehrin içine kadar girildi. İlçe merkezindekiler işyerine ya da camiye sığındı. İnsan olarak bu tür şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Kan akmasın artık. 23 Temmuz’dan beri akşam ezanından sonra herkes evine kapanıyor.”

Mühimmat operasyonu

ŞEMDİNLİ’de önceki akşam 20.30’da başlayan yoğun çatışmalar, 22.40’a kadar sürdü. Çatışmanın izleri ise sabah ortaya çıktı. İlçe merkezinde kamu binaları ve sivillere ait işyerleri çatışmalar sırasında zarar görürken, patlamamış mühimmatlar yerinde etkisiz hale getirildi. Kepenklerin açılmadığı ilçede yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!