30 erkek sığınma istedi

Güncelleme Tarihi:

30 erkek sığınma istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Viyana’da Avusturya Türk İslam Birliği (ATİP) binasında Türk toplumu temsilcileriyle buluştu.

Haberin Devamı

Şahin, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığı eleştirilerine, “Eskiden kadına yönelik şiddet kayıt dışıydı. Duyarlılık sayesinde görünür oldu. Artık üç maymunu oynamıyoruz. Rakam artışı bundan kaynaklanıyor” dedi. Şahin’e, Viyana’da kadına şiddet uyguladığı için polis ve mahkemelerin evden uzaklaştırma kararı verdiği erkeklerin bu sürede kalacağı özel yurtlar yapıldığı aktarıldı. Şahin, İstanbul’da şiddet mağduru erkekler için sığınma evi olduğunu, şimdiye kadar 30 erkeğin devletten sığınma talep ettiğini vurguladı. Kadınlar, Avrupa’da şiddet gören Türk kadınları için sığınmaevi istedi. Şahin, ilgililerle konuşacağını söyledi. Toplantıya katılanlar, şiddet gördüğü gerekçesiyle Türk ailelerden alınan çocukların Hıristiyan koruyucu ailelere verilmesinin asimilasyon sorunu yarattığını savundu. Türkiye’deki koruyucu aile sisteminin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerinde de uygulanabileceğini belirten Şahin, “Pilot çalışma başlatılabilir” dedi.

Cennet’in cehennemi oldu

Haberin Devamı

ADANA’da İhsan Özkaya (22), 2 aylık hamile eşi Cennet Özkaya’yı (20) bıçaklayarak öldürdü, ardından av tüfeğiyle intihar etti. Cennet,  6 ay önce şiddetli geçimsizlik yüzünden aynı zamanda amcasının torunu olan İhsan Özkaya’dan ayrılmış, çifti aileleri yeniden bir araya getirmişti. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen İhsan Özkaya, çalıştığı fabrikasından iki hafta önce ayrılmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!