3 miting 3 mesaj

Güncelleme Tarihi:

3 miting 3 mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2007 00:00

Manisa, Marmaris ve Çanakkale'de Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan “Cumhuriyete Sahip Çıkalım” mitinglerine yoğun katılım oldu. Manisa'da TBMM Başkanı Arınç'ın evinin önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

 MİTİNG FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Manisa'da mitingin yapılacağı Sultan Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri  alınırken, İzmir'den giden takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte  Manisa'da bin 600 polis görev yaptı.
 
Yürüyüşün ve mitingin yapılacağı güzergahtaki yollar trafiğe  kapatılırken, yürüyüş güzergahı olan İbrahim Gökçen Bulvarı'nda yer alan  büyük çöp konteynerleri kaldırıldı, küçük çöp kutuları da ters çevrildi. Vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk bayrakları asarak mitinge destek  verdi. Güvenlik güçlerinin, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evinin önünde de geniş  önlemi aldığı görüldü.

Mitingde Dil Derneği Başkanı Sevgi Özen, mitingde yaptığı konuşmada, ulusalcılık ve milliyetçilik arasında kavram karmaşası yaratılarak toplumun bölünmeye çalışıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan, akıldan, bilimden dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten Özen, bilimsel akılla geçmişe sahip çıkılması, geleceğin de akıl ve bilimle kurulması gerektiğini ifade etti.

Mitingde ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'un mesajı da okundu.
Sanatçılar Tolga Candar ve Yunus Kırılmış'ın türkülerden oluşan konserlerinin ardından kalabalık, “Dağ Başını Duman Almış” ve “10. Yıl Marşı”nı hep birlikte söyledi.

Tolga Çandar'ın sahneye çağırdığı Hüseyin Özlük isimli Güneydoğu gazisi yaptığı konuşmada, gözlerini vatan uğruna kaybettiğini belirterek, “Yine vatan uğruna iki kolumu, iki bacağımı ve canımı da verebilirim” dedi.

Tertip komitesi miting sırasınca sık sık, yalnızca Türk bayraklarının havaya kaldırılmasını, kurum ve derneklerin bayrak ve flamalarının aşağıda tutulmasını istedi.

Manisa Dağcılık ve Yamaç Paraşütü takımı da miting sırasında gösteri atlayışı gerçekleştirdi. Öte yandan Manisa'daki mitinge katılmak üzere birçok il ve ilçeden gelen otobüsün, yol çalışması nedeniyle bekletilmesinin öğrenilmesi üzerine Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün devreye girerek, trafik polislerine yolları açtırdığı, önceliği otobüs konvoylarına verdirdiği belirtildi.
Miting daha sonra tamamlandı.

ÇANAKKALE'DE CUMHURİYET COŞKUSU

Haberin Devamı

ÇanakkaE'de, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyete sahip çıkalım’ mitingi çok sayıda ilden kente gelen yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet şölenine dönüştü.
Sabah saat 10.00'dan itibaren kente gelmeye başlayan vatandaşlar, mitingin gerçekleşeceği Cumhuriyet Meydanı'na yedi ayrı arama noktasında üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Kalabalık, ellerindeki Türk Bayraklarıyla meydanı gelincik tarlasına dönüştürdü. Cumhuriyet Meydanı kalabalığı almayınca, bitişiğindeki Demircioğlu Caddesi'nin, İskele Meydanı'ndan Aygaz Kavşağı'na kadar olan bölümü, trafiğe kapandı. Toplanan kalabalık miting saatine kadar ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganları atarak Cumhuriyete bağlılıklarını ifade etti. Saat 13.30'da başlaması gereken miting, saat 14.15'te konuşmacıların meydana gelmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mitinge çeşitli partilerin bayrakları ve pankartları da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ANNELER İÇİN İzmir’de 13 Mayıs Anneler Günü’ne rastlayan miting, annelere ithaf edilecek. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde 291 sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşecek olan miting, "Cumhuriyet, laiklik, demokrasi şenliği" olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!