3. Köprü inşaatında facia

Güncelleme Tarihi:

3. Köprü inşaatında facia
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

İstanbul Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsü'nün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Olayda 3 işçi hayatını kaybederken 1 işçi de yaralandı. Kaza nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Haberin Devamı

Olay dün akşam saat 21.00 sıralarında 3. Köprü Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte meydana geldi. Viyadüğe beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

3. KÖPRÜ İNŞAATINDA GÖÇÜK / FOTOGALERİ

50 METREDEN TOPAK ZEMİNE DÜŞTÜLER

Göçük sırasında beton bloklar üzerinde bulunan işçilerden 3’ü yaklaşık 50 metreden toprak zemine düşerken, bir işçi de göçme esnasında viyadükteki beton bloklar arasına bacağının sıkışması sonucu yaralandı. Bazı işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kaldı.

3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık ekipleri, itfaiye ve polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve inşaatta çalışan işçilerin kurtarma çalışmaları sonucu Lütfü Bulut (48) ile Yaşar Bulut (50) ve Kahraman Baltaoğlu’un cansız bedenine ulaşıldı. Sonay Bulut (42), ise yaralı olarak kurtarıldı.

Beton blok üzerinde mahsur kalan işçilere ilk olarak itfaiye ekipleri müdahale etmeye çalıştı. Ancak itfaiye aracının merdiveni yetersiz kalınca mahsur kalan 11 işçi bölgedeki vinç yardımıyla kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut ise vince binen 112 görevlileri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılarak Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçükte hayatını kaybeten 3 kişi olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Haberin Devamı

Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu’nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut’un kardeş oluğu, Lütfü Bulut’un evli ve 3 çocuk babası,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu’nun ise evli olduğu öğrenildi.

ÇALIŞMALAR ARA VERİLDİ

Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsü'nün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında dün beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana gelmiş,
3 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralanmıştı. Olayın ardından bugün şantiyenin dört bir tarafı özel güvenlik görevlileri tarafından tutuldu. Dün basın mensuplarının görüntü aldığı alana, bugün giriş izni verilmedi. Özel güvenlik görevlileri şantiye alanının değişik noktalarında bekletildiği görüldü. İş makinelerinin park halinde olduğu kameralara yansırken, kazanın ardından şantiyede çalışmalara bugün ara verildi. - Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul DHA


Haberin Devamı

3. Köprü inşaatında facia
Başbakan Erdoğan iki gün önce havadan teftiş etmişti



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!