3 kentte aynı anda törenler düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

3 kentte aynı anda törenler düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 01:51

İSTANBUL’da dün düzenlenen törenle son yolculuğa uğurlanan Sakıp Sabancı için, İzmit’te Sabancı Holding’in fabrikalarının bulunduğu Kentsa Kompleksi’nde de aynı saatte tören düzenlendi. İstanbul’daki töreni CNN Türk’ten sinevisyon aracılığıyla izleyenler duygulu anlar yaşarken, açılan deftere de duygu yüklü sözcükler yazıldı. Defterde en çok dikkati çeken ise ‘Çocuk kalpli dev adam’ ve ‘Bu dünyaya işadamı kimliği ile gelmiş bir meleksiniz’ ifadeleri oldu. İzmit’teki fabrikalarında çalışanların 1992 yılında ‘İşveren-işçi el ele, daha iyiye daha ileriye’ sloganıyla diktirdiği, Sakıp Sabancı’nın da açılışına katıldığı iki elin birleşmesinden oluşan heykelin önünde yapılan konuşmalarda, kürsünün önünde Sakıp Sabancı ile suikast sonucu öldürülen kardeşi Özdemir Sabancı’nın birlikte çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.

ADANA’DAN DA DUALAR

Adana’da da Sabancı’nın sevenleri Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Adana Devlet Tiyatosu Salonu’nda bir araya geldi. Sakıp Sabancı’nın güllerle süslenen fotoğrafı sahnede yer alırken, Sakıp Ağa’nın sevenleri taziye defterine bugün de duygu ve düşüncelerini aktarmayı sürdürdü. Salonu dolduran yaklaşık 500 kişi, Sabancı’nın sol yolculuğuna uğurlanışını CNN Türk’ün yayınından takip edip, el açarak dua etti. Tören sırasında yaklaşık 11 bin çalışanın bulunduğu Sabancı Holding’in Adana’daki fabrikalarda sirenler çalındı.

KAYSERİ’DE MEVLİT

Kayseri’nin Talas İlçesi Zincidere Beldesi Akçakaya Köyü’nde doğan Sakıp Sabancı’nın cenaze töreninin yapıldığı sıralarda hemşerileri duygu ve düşüncelerini taziye defterine aktardı. Kayseri Ticaret Odası’nda Sabancı’nın fotoğrafları ile kırmızı ve beyaz karanfillerle donatılan köşeyi ziyaret edenler deftere üzüntülerini yazdı. Sabancı için tarihi Hunat Camii’nde öğle namazı öncesi mevlit okundu, sala verildi. Sakıp Sabancı için dün akşam da Adana’da Sabancı Merkez Camii’nde, İstanbul’da Emirgan ve Sultanahmet camilerinde hatim indirilip mevlit okundu.

Sezer soruları yanıtlamadı

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Sakıp Sabancı’nın cenaze törenine katılmadı. Katılmayış nedeni merak konusu olurken, Sezer, konuya ilişkin soruları yanıtlamadı. Sezer, Cibuti’nin Türkiye’ye de akredite Kahire Büyükelçisi Musa Muhammed Ahmed’i Çankaya Köşkü’nde saat 12.00’de kabul etti. Ahmed, Sezer’e güven mektubunu verdi. Düzenlenen devlet töreniyle dün toprağa verilen Sakıp Sabancı’nın cenaze törenine neden katılmadığını merak eden gazeteciler, ‘Sayın Cumhurbaşkanım...’ diyerek sorusunu sormaya çalıştılar. Ancak Sezer, sesini yükseltmeden, ‘Büyükelçi kabulündeyiz. Burada uygun değil’ diyerek, gazetecilerin kendisinden güncel konulara ilişkin değerlendirme alma girişimine son verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!