3 aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylarda çekilecek tesbihler

Güncelleme Tarihi:

3 aylar tesbihi nasıl çekilir Üç aylarda çekilecek tesbihler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2021 13:21

Üç aylar tesbihi, bugün girilen üç aylar kapsamında ibadetlerini yerine getirecek olan kişilerin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Üç aylarda hangi tesbihlerin çekileceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen Müslümanlar, buna göre ibadetlerini gerçekleştirecek. Peki, 3 aylar tesbihi nasıl çekilir? İşte o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Üç aylar tesbihi için pek çok Müslüman'ın araştırmaları devam ediyor. Bu yıl 13 Şubat tarihinde girilen üç aylar için tesbih çekmek isteyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kaynakları tarıyor. Peki, maneviyata erişilecek olan bu günlerde 3 aylar tesbihi nasıl çekilir? İşte, o bilgiler

ÜÇ AYLARDA HANGİ TESBİHLER ÇEKİLİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, ‘Hazreti Peygamber, mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli, hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.’ açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirirler. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - hayyil-kayyum

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l -gafuri'r-rahim

Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!