3 aydır kapalı olan Muş-Kulp yolunu açma çalışmaları başladı

Güncelleme Tarihi:

3 aydır kapalı olan Muş-Kulp yolunu açma çalışmaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 10:58

3 aydır kar yağışı nedeniyle kapalı olan Muş-Kulp kara yolunda, kalınlığı 5 metreyi aşan karla mücadelede, bölgede etkili olan fırtına ve meydana gelen çığlar nedeniyle ekipler zor anlar yaşıyor.

Muş'la Diyarbakır arasında ulaşımın sağlandığı ancak kar yağışı nedeniyle yaklaşık 3 aydır ulaşıma kapalı olan Muş-Kulp karayolunda, karla mücadele çalışmaları başladı. Erzurum'dan gönderilen araç takviyeleri ile yürütülen çalışmalarda ekipler, kalınlığı 5 metreyi geçen kara karşı adeta savaş veriyor.

Öte yandan, fırtınanın da hakim olduğu bölgede, hava sıcaklıklarındaki artış nedeniyle belirli alanlarda oluşan çığ, çalışmaları aksatıyor. Çalışmaları yerinde izleyen Muş Valisi İbrahim Özçimen, özellikle çığ tehlikesi nedeniyle söz konusu yolda bir süredir karla mücadele çalışmasının yapılamadığını söyledi.

Özçimen, daha önce Karayolları ve İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yolu açmayı denediğini ancak doğa şartları nedeniyle başarılı olamadığını anımsattı. Artık bu risklerin biraz daha azaldığını ifade eden Özçimen, yolu gelecek hafta ortalarına kadar ulaşıma açmayı planladıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!