2'nci büyük cami Polatlı'ya yapılacak

Güncelleme Tarihi:

2nci büyük cami Polatlıya yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 12:34

Kocatepe'den sonra İç Anadolu’nun en büyük camisi, Ankara'nın Polatlı ilçesine yapılıyor. Polatlı’nın Şentepe Mahallesi'nehafriyat çalışmalarına başlanılan caminin 6 yılda bitirileceğini belirten Müftü Mahmut Sezgin, ilçede 120 cami bulunması gerekirken, bu sayının sadece 41 olduğunu söyledi.

Mayıs ayında temeli törenle atılacak olan cami ile ilgili bilgi veren Polatlı Müftüsü Mahmut Sezgin, camiye Duatepe Şehitler Camii adının verildiğini belirterek, “Duatepe, Sakarya Meydan Savaşı’nda Atatürk’ün savaş cephesini gözetlediği yerdir. Tarihimizi anımsatması için camimize bu ismi verdik. Camiyi 6 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. İnşaat ilçe halkının yardımlarıyla yapılacak” dedi.

6 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Duatepe Şehitler Camii’nin projesini ücretsiz olarak çizen mimar Özcan Yıldız, Osmanlı mimarisinden esinlendiklerini söyledi. Bodrumu kapalı otopark, zemin kapalı çarşı olarak yapılacak caminin 4 minaresi olacak. 2013 yılında bitirilmesi hedeflenen Cami’nin, İç Anadolu Bölgesi'nde Kocatepe’den sonra en büyük cami olacağını belirten mimar Yıldız, “Türkiye’nin en ünlü hattatları tarafından süslenecek olan cami, Mimar Sinan’ın eserlerini andıracak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!