Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 06:48

Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Geçici Bakanlar Kurulu'nda Ali Rıza Alaboyun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olurken, Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Selami Altınok ise İçişleri Bakanı oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı

Haberin Devamı

7 Haziran seçim sonuçlarının tek başına iktidar olanağı vermemesi, iki ay süren hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalması, Türk siyaset tarihinde ilk kez Geçici Seçim Hükümeti kurulmasını zorunlu kıldı. Bu görevi üstlenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim karmasına, AK Partili bakanlar ve AK Parti ile çalışan bürokratlar damgasını vurdu. Kabinedeki en büyük sürpriz ise İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile türbanlı bakan Ayşen Gürcan oldu. Kabinede 3 isim liste dışı kaldı.


83 DAKİKALIK GECİKME


Geçen yıl 29 Ağustos’ta 62. Hükümeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunan Davutoğlu, 63. Hükümeti de bu tarihin yıldönümünden bir gün önce sundu. Davutoğlu’nun yeni hükümeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sunacağı saatin ertelenmesi ve görüşmenin gecikmesi, kabinede son dakikada revizyon yapıldığı yorumlarına yol açtı. Saat 17.45 olarak duyurulan Erdoğan-Davut-
oğlu görüşmesi önce 18.30’a ertelendi. Görüşme ikinci bir erteleme yapılmadan 19.08’de başladı. Sabah saatlerinde belirlenen görüşmenin toplamda 83 dakika gecikmesi, merak uyandırdı. Başbakanlık kaynakları, gecikmeyi mevcut programların uzamasına bağlarken listeye Saray müdahalesi olduğu iddia edildi. Erdoğan, ile Davutoğlu’nun görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı, kabinenin onaylandığını kısa bir açıklama ile duyurdu. Davutoğlu, bakanları açıklamak için Çankaya Köşkü’ne geçti. Soru almayan Davutoğlu yeni kabinesini hızla okuyarak salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı

KABİNEDE KORUDUĞU VEKİLLER


Davutoğlu’nun açıkladığı seçim hükümetinde, üç dönemlikler hariç, AK Partili mevcut bakanlardan Ayşenur İslam ile Volkan Bozkır yer almadı. Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekci, Çağatay Kılıç, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu, Mehmet Şimşek ve Mehmet Müezzinoğlu kabinede kaldı. Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü bağımsız kadrosundan kabinesine aldı. Enerji Bakanlığı’na getirilen Ali Rıza Alaboyun da bağımsız listesinden kabineye alınan üç dönemlik milletvekillerinden oldu. Bu iki siyasetçi, hem partilerinden istifa etti hem de 1 Kasım’da aday olamayacak.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı

AK PARTİNİN BÜROKRATLARI


Davutoğlu, mevcut bakanlarına ilave olarak kabinesinin büyük bölümünü birlikte çalıştıkları müsteşar ve bakan yardımcılarından oluşturdu. Müsteşarlardan Feridun Sinirlioğlu Dışişleri Bakanlığı’na, Ahmet Erdem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na getirildi. Aşçı, bu göreve atanabilmesi için bir gün önce müsteşar yapıldı. Bunlarla birlikte daha önce müsteşar olan Adalet Bakanı Kenan İpek ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin yerini korudu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı ve eski milletvekili Kutbettin Arzu’yu getirdi. İçişleri Bakanlığı’na ise sürpriz bir isim, 17/25 Aralık operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Selami Altınok getirildi. Bu nedenle mevcut kabineden Sebahattin Öztürk de liste dışı kaldı. Davutoğlu, böylece 7 bakanlığa, kendi iktidarları döneminde uzun süre görev yapan bürokratları getirmiş oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat

Haberin Devamı

AK PARTİ BAĞLANTILI 23 BAKAN


Böylece kabinedeki 23 isim, AK Partili ya da yakın isimlerden oluştu. Geri kalan 3 bakan ise geniş taban mesajını vermeye yetmedi. HDP’den kabineye giren Ali Haydar Konca’ya AB, Müslüm Doğan’a da Kalkınma Bakanlığı gibi icracı olmayan iki makam verildi. MHP’li Tuğrul Türkeş ise Başbakan Yardımcılığı’na getirildi. Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise Kültür Bakanı oldu.


TÜRBANLI VE TÜRGEV’Lİ İLK BAKAN


Kabinenin en önemli sürprizi İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyelerinden türbanlı Prof. Ayşen Gürcan’ın, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı’na getirilmesi oldu. Başını sonradan kapatan Gürcan’ın adı bakanlık kulislerinde daha önce gündeme gelmemişti. Gürcan’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının başında olduğu TÜRGEV ve Yeşilay’da görev alması, atamada Saray’ın etkisi olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

13 YIL SONRA VEDA

Başbakan olarak Abdullah Gül’ün kurduğu 58. Hükümet’ten başlayarak AK Parti’nin 13 yıllık iktidarındaki bütün kabinelerde tek ortak isim olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yeni listede milletvekili olmadığı için yer alamadı. Babacan’a akşam saatlerinde Hazine Müsteşarlığı’nda yakın çalışma arkadaşları veda resepsiyonu verdi. Babacan’la birlikte kabinede yer alan milletvekili olmayan 8 bakana yeni kabinede görev verilmedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de bakanlığa veda etti.

Haberin Devamı

İCRAACI BAKANLIKLAR AK PARTİ’DE

Davutoğlu’nun, Geçici Seçim Hükümeti’nde AK Partililerin üstlendiği bakanlıkların ortak özelliğinin, ‘etkin ve icracı makamlar olması dikkat çekti. Seçimde, vatandaşlara yönelik vaatleri hayata geçirecek bakanlıklar, AK Partililere kaldı. AK Partili olmayanlara verilen makamlar sadece temsil niteliğinde. Türkeş’in Bülent Arınç’ın sorumlu olduğu alana, Cevdet Yılmaz’ın da Ali Babacan’a bağlı olan kurumlara bakacağı öğrenildi. Bürokrat kökenli isimlerin görev aldığı makamlarda ise ‘gölge bakanların’ etkin olacağı öne sürüldü.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında 1 Kasım'da yapılacak seçime kadar görevde kalacak yeni kabine şöyle;

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz
Başbakan Yardımcısı: Yıldırım Tuğrul Türkeş

Adalet Bakanı: Kenan İpek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşen Gürcan
Avrupa Birliği Bakanı : Ali Haydar Konca
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce
Dışişleri Bakanı: Feridun Sinirlioğlu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Kutbettin Arzu
İçişleri Bakanı: Selami Altınok
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Ali Rıza Alaboyun
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağtay Kılıç
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Cenap Aşçı
Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan
Kültür ve Turizm Bakanı: Yalçın Topçu
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Feridun Bilgin

Davutoğlu, yeni kabinenin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi,"Allah utandırmasın" dedi.

BAŞBAKAN: PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU
1959 yılında Konya/Taşkent’te doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümünde doktorasını tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurtdışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. 1993’te doçent, 1999’da profesör oldu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren Büyükelçi ve Başbakan Başmüşavirliği görevini yürütmüş Dışişleri Bakanlığı yapmış, Ağustos 2014'de 62. Hükümetin Başbakanı olmuştur. Alternative Paradigms (Lanham: University Press of America, 1994), Civilizational transformation and the Muslim World (K.L.: Quill, 1994), Stratejik Derinlik Türkiye’nin Uluslar arası Konumu (İstanbul: Küre Yayınları, 2001) ve Küresel Bunalım (İstanbul: Küre Yayınları, 2005) başlıklı kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca, özellikle uluslar arası ilişkiler, bölgesel analizler, mukayeseli siyaset felsefesi, mukayeseli medeniyet tarihi araştırmalarını kapsayan değişik alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle kaleme alınmış çalışmaları farklı dillere yayınlanmıştır. evli ve dört çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: NUMAN KURTULMUŞ
Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: TUĞRUL TÜRKEŞ
Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir. İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: YALÇIN AKDOĞAN
Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: CEVDET YILMAZ
62. Hükümette Kalkınma Bakanlığı yapan Yılmaz, Geçici Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yılmaz, planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yılmaz, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sümer Halı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Yılmaz, Temmuz 2007'deki genel seçimlerde Bingöl'den milletvekili seçilerek Meclise girdi, 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz, 24. Dönemde Bingöl'den tekrar milletvekili seçilerek, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Yılmaz, 62. Hükümette de Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı. Yılmaz'ın bakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm" başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin eylem planları açıklandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.

İÇİŞLERİ BAKANI: SELAMİ ALTINOK
1966 Erzurum doğumlu olan Altınok, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Güroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. 2012 yılında Aksaray Valisi olarak atanan Altınok, 2014’te merkez valisi oldu. 2013 yılında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yerine vekaleten atanan Altınok, evli ve 3 çocuk babası.

ADALET BAKANI: KENAN İPEK
5 Ekim 1959'da Rize'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 tarihinde mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek çeşitli savcılık görevlerinin ardından 12 Kasım 1997 - 6 Ekim 2003 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, 6 Ekim 2003 - 26 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve 26 Ağustos 2008-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirlik görevlerini yürüttü. 1 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.

EKONOMİ BAKANI: NİHAT ZEYBEKÇİ
Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekci, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Zeybekci, 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. Zeybekci, 2009-2012 arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 2011 genel seçimlerinde AK Parti Denizli Milletvekili seçilen Zeybekci, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerini üstlendi. İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babası.

MALİYE BAKANI: MEHMET ŞİMŞEK
Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

DIŞİŞLERİ BAKANI: FERİDUN SİNİRLİOĞLU
Dışişleri'nin "En uzun süre müsteşarlık yapan" diplomatlarından biri olarak bilinen Sinirlioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Yüksek lisans ve doktorasını da Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlayan Sinirlioğlu, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Sinirlioğlu, 1982'de Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başladı. Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak 1982'de görev yapan Sinirlioğlu, yine aynı sene askerlik nedeniyle görevinden ayrıldı. Feridun Hadi Sinirlioğlu, 1983'te Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru, Üçüncü Katip, 1985'de Lahey Büyükelçiliği'nde İkinci Katip, Başkatip görevini yürüttü. Lübnan İç Savaşı'nın devam ettiği 1988'de Beyrut Büyükelçiliği'nde Başkatip, 1990'da Yunanistan Dairesi'nde Başkatip, 1990'da İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcılığı'nda Başkatip, 1991'de Müsteşar'ın, 1992'de de Başbakan'ın Danışmanı, 1992'de TURKUNO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yapan Sinirlioğlu, çeşitli diplomatik görevlerin ardından 2 Eylül 1996-15 Eylül 2000 arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Dış Politika Başdanışmanlığını yaptı. Sinirlioğlu, 15 Eylül 2000-1 Temmuz 2002 arasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 1 Temmuz 2002-15 Ocak 2007 arasında Tel Aviv Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı görevini 24 Ocak 2007- 21 Ağustos 2009 arasında yapan Sinirlioğlu, Ertuğrul Apakan'ın yerine Dışişleri Müsteşarı oldu. Sinirlioğlu, 21 Ağustos 2009'dan itibaren Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevini sürdürüyordu. Kendisi gibi diplomat olan Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu ile evli olan Sinirlioğlu, 2 çocuk babası.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: NABİ AVCI
Nabi Avcı, 8 Ekim 1953'te Bilecik'te doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI: AYŞEN GÜRCAN
Burdur doğumlu olan Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Gürcan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Aile ve nüfus politikaları konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Gürcan, üç çocuk annesi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI: CENAP AŞÇI
Aşcı, 1967 yılında Aksaray'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1988 yılında mezun olan Aşcı, yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında 2002-2004 yılları arasında tamamladı. 1989 yılında Gümrük Müfettiş Yardımcılığı, 1993 yılında Gümrük Müfettişliği, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliği yapan Aşcı, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Gümrükler Genel Müdürlüğü de yapan Aşcı, dün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığına atanmıştı. İngilizce bilen Cenap Aşcı evli ve 3 çocuk babası.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI: FERİDUN BİLGİN
Bilgin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütürken, 7 Mart'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına atandı. Geçici Bakanlar Kurulu'nda yeniden aynı göreve getirilen Bilgin, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince atanarak en uzun süre bu görevi yürüten bakanlar arasında yer aldı. Bilgin, 1964'te Sivas'ta doğdu. 1985'te İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1986'da Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Bilgin, 1991'de Planlama Uzmanı, 1992'de ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevinde bulundu. Bilgin, 1996-1999 arasında Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu. 2003'te Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı. 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili olan Feridun Bilgin, 2014'e kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürüttü. Bilgin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevindeki Habib Soluk'un emekli olmasının ardından, 29 Nisan 2014 itibarıyla Müsteşarlığa getirildi.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: ALİ RIZA ALABOYUN
22, 23 ve 24. Dönemde AK Parti'den Aksaray milletvekilli seçilen Ali Rıza Alaboyun, 8 Mart 1957'de Aksaray'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olan Alaboyun, Amerika'da The Pennsylvania State University'de cevher hazırlama ve mühendislik yönetiminde yüksek lisans yaptı. Alaboyun, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünde çalıştı. Etibank Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Alaboyun, ETİMİNE SA Şirketi Yönetim Kurulu ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Üyeliğinde bulundu. Alaboyun ayrıca, AFS Boru Sanayi AŞ'nin Genel Müdürlüğünü yaptı. Alaboyun, 22. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Belçika Dostluk Grubu Başkanlığı, 22 ve 23. Dönemlerde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. Alaboyun, 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Almanca bilen Alaboyun, evli ve 3 çocuk babası.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: FİKRİ IŞIK
Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve Matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Bakan Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Bakan Fikri Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor. Işık, evli ve 4 çocuk babası.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: YALÇIN TOPÇU
1957 yılında Ardahan'da doğan Topçu, Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı. Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlenen Topçu, 1996 yılında memuriyet hayatına döndü. 11 yıl Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışan Topçu, 2007 yılında işletme müdür yardımcısı olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri seçilen Topçu, 25 Mart 2009'da Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede partinin yeni genel başkanı oldu. İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçiminde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile bıraktığını açıklayan Topçu, 3 Şubat 2014 tarihinde, bir dönem genel başkanlık yaptığı Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI: KUTBETTİN ARZU
Arzu, Nisan 1955'te Diyarbakır Bahteri köyünde doğdu. Yüksek Mimar olan Arzu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğünde Baş Mimar olarak görev yapan Arzu, mühendislik ve mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına geçti. Arzu, Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesinde fahri öğretim üyeliği de yaptı. Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüten Arzu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Arzu, evli ve 4 çocuk babası.

KALKINMA BAKANI: MÜSLÜM DOĞAN
Doğan, 15 Ekim 1959'ta Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olan ve Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yapan Doğan, uzun yıllar Sosyal Güvenlik Kurumunda şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012'de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer alan ve ilk dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapan Doğan, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Doğan, 2015 Genel Seçimleri'nde HDP'den 25. Dönem milletvekili seçildi. Doğan, evli ve bir çocuk babası.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI: AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Herfordshire Üniversitesini bitiren Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalışan Kılıç, 2003'ten itibaren AK Parti Genel Merkezi'nde danışmanlık, Başbakan müşavirliği ve özel kalem müdür yardımcılığı yaptı. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Samsun'dan milletvekili seçilen Kılıç, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babası.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI: AHMET ERDEM
1956 yılında Tokat'ta doğan Erdem, ilk, orta ve lise eğitimini Tokat'ta gördü. Lisans ve yüksek lisans öğrenimlerini Ankara'da tamamlayan Erdem, sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Müşavirliği ile Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı görevinde bulundu. Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında uzun süre çalışan Erdem, orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: İDRİS GÜLLÜCE
İdris Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Sıddıka'dır. İnşaat Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis Üyesi, 3 Dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili olarak görev yaptı. Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri adlı bir kitabı yayınlandı. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI: MEHMET MÜEZZİNOĞLU
9 Ocak 1955'te Batı Trakya Gümülcine'de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli’de geçiren Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul’a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden 1983 yılında Meriç Nehri’ni aşarak Türkiye’ye iltica etti.1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisasını tamamladı. 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 1992 yılında Refah Partisi’nde aktif siyasete katıldı. AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002 - 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne ilimizden milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Bakanımız, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: VECDİ GÖNÜL
29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Annesi Lütfiye GÖNÜL ev hanımı, babası ise Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından olup Askerî Okullarda Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği yapmış olan Mustafa Saffet GÖNÜL'dür. M.Vecdi GÖNÜL Devlet bursu ile kazandığı A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1960 Haziran döneminde bitirdi ve aynı yıl Erzincan İl Maiyet Memurluğu'na atandı. 37. Kaymakamlık Döneminin Birincisi olan GÖNÜL, 9 yıl süreyle değişik illerde Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık yaptı (Araban, Tercan, Gerger vekâleten, Doğanhisar, Çamardı, Hozat, Narman asil Kaymakam olarak). 1970 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Şube Müdürlüğü'ne atandı. 1972 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği imtihanını birincilikle kazanarak Mülkiye Müfettişi oldu. 1975 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürlüğü'ne, 1976 yılı başında Kocaeli Valiliğine, 1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 1979 yılında Ankara Valiliği'ne atandı. 1981 yılı sonunda Yüksek Öğretim Kurulu Kurucu Üyeliği'ne getirildi. 1984 – 1988 yılları arası İzmir Valiliği yaptı. 1988’den itibaren İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan GÖNÜL, TBMM'ce 08 Mayıs 1991 tarihinde Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Yedi yıl süre ile Sayıştay Başkanlığı yaptı. 18 Nisan 1999'da Kocaeli'den Milletvekilliğine ve 01 Haziran 1999 tarihinde de TBMM Başkan Vekilliği'ne seçildi. 2000 yılında ikinci defa TBMM Başkan Vekilliğine seçilen GÖNÜL, daha sonra bu görevden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulmasıyla birlikte AK Partinin MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılının başlamasıyla birlikte de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi Üyeliğine seçildi. M. Vecdi GÖNÜL, 19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 nci, 59 ncu ve 60 ıncı Hükümetlerde (8 yıl 8 ay süreyle) Millî Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 24. Dönem TBMM’de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevini yürüttü. 03 Temmuz 2015 tarihinde TBMM dışından Millî Savunma Bakanı olarak atandı. M.Vecdi GÖNÜL, Kız Meslek Lisesi Öğretmenliğinden emekli Bayan Sevim GÖNÜL ile evlidir, üç çocuğu vardır. Yabancı dili İngilizcedir.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI: VEYSEL EROĞLU
Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Devlet Bahçeli Twitter'dan açıklama yaptı: Bak Sayın Davutoğlu...


HDP'YE 2 BAKANLIK VERİLDİ

Davutoğlu'nun teklifini kabul eden HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'nın kabinedeki görevleri belli oldu. Buna göre, HDP'li Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Ali Haydar Konca ise Avrupa Birliği Bakanı oldu.

HDP'Lİ BAKAN DOĞAN: AKAN KANIN DURMASI İÇİN DESTEK VERDİK

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı geçici kabine listesinde Kalkınma Bakanlığına getirilen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Geçici hükümet ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

"Geçici hükümete, acilen kardeşlik bağlarının yeniden güçlenmesi, akan kanın durması ve seçim güvenliğinin sağlanması için destek verdiklerini" dile getiren Doğan, barışın tesisi için toplumun tüm kesimlerine üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu. HDP'li Doğan, "Geçici hükümet inşallah ülkemiz için hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineyi açıkladı
Kabinede Türkeş'ten sonra ikinci milliyetçi

BBP ESKİ GENEL BAŞKANI, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim kabinesinde göze çarpan en büyük sürprizlerden birisi BBP eski genel başkanı Yalçın Topçu'nun isminin yer alması oldu. Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi.

BAKMADAN GEÇME!