Muammer Karabulut'tan 'Zekeriya Öz' yorumu

Güncelleme Tarihi:

Muammer Karabuluttan Zekeriya Öz yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 16:47

Ergenekon soruşturmasının ilk dalgasında tutuklanıp 11 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve soruşturmanın savcısı Zekeriya Öz’e 30 bin liralık manevi tazminat davası açan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Ergenekon eski savcısı Öz’ün Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçişini değerlendirdi.

Haberin Devamı

RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM

Cezaevinde gardiyanlarla yaptıkları sohbetleri aktaran Karabulut, “Ben gardiyanlara, ‘Bizi haksız yere içeri attıranlar da buraya gelecek’ derdim. Nitekim dediğim çıktı. Bize söz hakkı vermekte bile imtina edenler hakkında tutuklama kararları çıktı. Ancak Öz’ün yurtdışına kaçağına rüyamda görsem inanmazdım” dedi.

İÇİM YANIYOR

“Bizi dinleselerdi Ergenekon diye bir soruşturma olmazdı” diyen Karabulut, “Soruşturma sürecinde en ağır yarayı alanlardan biride benim. Ben tutukluyken babamı kaybettim. Ve o zamanki yargı yönetimi babamın cenazesine katılmama bile izin vermedi. Şimdi gelinen noktaya bakın; bizi sorgusuz sualsiz içeri atanlar ülkeyi bırakıp kaçıyor. Çok acı. İçim yanıyor” diye konuştu.

Muammer Karabulut, 23 Ocak 2008 tarihinde Ergenekon savcılarının talimatıyla Antalya'da polis tarafından gözaltına alınmış, tutuklanmasına neden olan ‘Lobi çok gizli-aralık 1999/İstanbul’ başlıklı dokümanın, aslında diğer sanıklardan Sevgi Erenol’a ait olduğunun ortaya çıkması üzerine de 11 ay sonra tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!