Putin'in tebrik telefonuna CHP ve MHP'den tepki

Güncelleme Tarihi:

Putinin tebrik telefonuna CHP ve MHPden tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 01:41

Rusya lideri Vladimir Putin'in, AK Parti'nin seçim başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmesine CHP ve MHP'den tepki geldi.

Haberin Devamı

Putinin tebrik telefonuna CHP ve MHPden tepki

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN: PUTİN BİLE ANLADI

CHP Genel Sekreteri Gürsel, "Putin bile farkında ki Sayın Erdoğan kendini Cumhurbaşkanı olarak değil, AKP Genel Başkanı olarak görüyor" dedi.

Tekin şöyle konuştu;

"Cumhurbaşkanı'nın makamına rağmen tarafsız olmadığını sadece bizler iddia etmiyoruz. Herkes farkında. Yoksa Putin nereyi arayacağını bilmez mi? Sayın Erdoğan'ın arkadaşı bile anladı ki, Sayın Erdoğan kendini Cumhurbaşkanı olarak değil, AKP genel Başkanı olarak görüyor. AKP'nin aldığı seçim sonuçları için Cumhurbaşkanı'nı arayıp kutluyor"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da seslenen GÜRSEL TEKİN, "Sayın Davutoğlu ısrarla benimle muhatap olun diyordu. Putin bile seninle muhattap değil sayın Davutoğlu" dedi.

Haberin Devamı

Putinin tebrik telefonuna CHP ve MHPden tepki

MHP'Lİ OKTAY VURAL: BİRİ PUTIN'E HATIRLATSIN...

MHP Milletvekili Oktay Vural, Putin'in Erdoğan'ı arayarak seçim sonuçlarından dolayı tebrik etmesini, "Tam bir gaflettir. Birisi Türkiye'nin başkanlık sistemiyle değil; parlamenter sistemle yönetildiğini Putin'e hatırlatsın. Ayrıca tebrik etmek yerine, geçmiş olsun demesi gerekirdi" dedi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Putin, tebrik ederek kinaye mi yaptı, bilmiyorum. Ama onu araması çok talihsiz, Türkiye parlamenter demokrasi ile yönetilen bir ülke. Türkiye'de Putin sistemi yoktur. Bu ikisi birbirlerine çok benziyorlar herhalde. Diplomatik olarak bir gaftır. Parlamenter demokrasi açısından TBMM'yi yok saymaktır. Özür dilemesi gerekir. Ya da Putin, espri yapmıştır. Tebrik etmek yerine geçmiş olsun, demesi gerekirdi. Kaldı ki, Türkiye'nin sisteminden dolayı enerji konularının muhatabı Cumhurbaşkanı değil; hükümettir, başbakandır. Birileri Putin'e bunu anlatmalıdır."

Putinin tebrik telefonuna CHP ve MHPden tepki

Haberin Devamı

Seçim Sonuçları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!