İlk Roman vekili seçilen Özcan Purçu, kızı 'Müjde'ye koştu

Güncelleme Tarihi:

İlk Roman vekili seçilen Özcan Purçu, kızı Müjdeye koştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 14:18

TÜRKİYE’nin ilk Roman kökenli milletvekili olan CHP’li Özcan Purçu, sonuçların belli olmaya başlamasıyla birlikte soluğu seçim çalışmaları kapsamında hasret kaldığı Aydın’ın Germencik İlçesi’ndeki kayınpederinde kalan 1.5 aylık kızı Müjde’nin yanında aldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili seçilerek ülke tarihinde bir ilki başaran Roman kökenli Özcan Purçu, başarısını ailesiyle paylaştı. Seçim çalışmaları nedeniyle hasret kaldığı, Germencik’te oturan kayınpederi Mehmet Göl’ün evinde bulunan eşi Gülseren Purçu, oğlu 7 yaşındaki Ayberk Purçu ve 1.5 aylık kızı Müjde’yi öperek hasret giderdi.

İlk Roman vekili seçilen Özcan Purçu, kızı Müjdeye koştu
Seçim başarısını ailesiyle paylaşan Özcan Purçu, "2015 bizim yılımız oldu. Benim adaylığım kesinleşince birkaç gün sonra kızım dünyaya geldi. Biz de ismini 'Müjde' koyduk. Yeni dünyaya gelen kızım, ailem ve bana büyük uğur getirdi. Biz de seçime daha iyi hazırlanarak çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte de kızım bize uğur getirir" dedi.

DAHA ÇOK ROMAN MİLLETVEKİLİ OLMASINI İSTEDİ

Sadece Romanlar’ın değil tüm vatandaşların milletvekili olacağının sözünü veren Purçu, şöyle konuştu:
"TBMM’de 1 değil, birçok Roman milletvekili olmasını istiyorum. Bir tarih yazılıyor. Bu nedenle parti olarak mutlu ve gururluyuz. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa Roman asıllı bir insan Meclis’te olacak. Roman kimliğiyle orada oturacak. Bu da demokrasi anlamında çok güzel bir durum. Ben sadece Türkiye’deki Romanların değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının milletvekili olacağım."

HDP’NİN BARAJI AŞMASINA SEVİNDİ

Halkın isteği sonucu bu tablonun ortaya çıktığını söyleyen Purçu, bu tabloya kimsenin itirazının bulunmadığını ifade ederken şöyle konuştu:
"CHP olarak oy oranının biraz daha yüksek olmasını bekledim. Vicdanım çok rahat, çünkü Türkiye’de çok sayıda il ve ilçe dolaştım. Ama kendi bölgemde Roman vatandaşlardan alınan oy oranlarını da iki veya üç katına çıkarmayı başardık. HDP’nin de barajı aşmasına sevindim. O kardeşlerimiz de aydın kesimin desteğiyle barajı aştı. Olması gereken buydu ve demokrasinin gereği de yapıldı. Şu anda Türkiye’de koalisyon hükümeti görünüyor. HDP’nin barajı aşmaması ve Meclis'te olmaması hiç aklıma bile gelmedi. Her kimlik, bu ülkenin bireyidir ve mozaiğidir. Bu mozaikte TBMM’nin içinde olması gerektiğini düşünüyorum. HDP’nin barajı aşmasıyla orada olması, demokrasi anlamında da çok önemli bir faktördür. Koalisyonun en büyük faktörünün 132 sandalyeyle CHP olduğunu düşünüyorum. CHP diğer iki partiye bakıldığında daha güçlü bir şekilde ortada duruyor. Tabii ki bunu genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler belirleyeceğiz."

Haberin Devamı

İlk Roman vekili seçilen Özcan Purçu, kızı Müjdeye koştu


Roman milletvekili Özcan Purçu, ardından yakınlarıyla başarıyı kutladı.

Seçim Sonuçları



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!