29 Ekim resepsiyonu iptal

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim resepsiyonu iptal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 01:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'daki maden faciası nedeniyle bu akşam yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak 29 Ekim resepsiyonunun iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan, bugün Karaman'a giderek olay yerinde incelemelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam yapacağımız resepsiyonu Karaman'daki elim maden ocağı kazası sebebiyle iptal kararı aldık" dedi.

ERDOĞAN BEŞTEPE'DE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ / Foto Galeri

Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabulünün ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ermenek'teki elim kaza nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal edilmesine karar verdiklerini bildiren Erdoğan, "Bu resepsiyonu bu akşam tümüyle iptal ediyoruz. Yapmayacağız. Çünkü kazadaki tüm ailelerin, kardeşlerimizin yürek acısının devam ettiği bir dönemde, biz böyle bir resepsiyon yapmayı değerlerimiz, geleneklerimiz açısından doğru bulmuyoruz. Onun için bu sene bu resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik" diye konuştu

Haberin Devamı



Kazayla ilgili gelişmeleri takip ettiğini ifade eden Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından kendisinin de Karaman'a gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili olarak ise "Hala beklentimiz, umudumuz kesilmiş değil. Arkadaşlarımız, bakanlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar, gayretler devam ediyor" dedi.

29 Ekim resepsiyonu iptal
Cumhuriyet Bayramı eğlenceleri iptal

YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASINDA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan tebrik törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, orgeneral ve oramiraller, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, milletvekilleri, aralarında YSK Başkanı Sadi Güven'in de bulunduğu yüksek yargı organlarının üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Ankara'daki üniversitelerin rektörleri, müsteşarlar, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, korgeneraller ve koramiraller, tuğgeneraller ve tuğamiraller, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, bazı meslek kuruluşlarının başkanları ve diplomatik misyon şefleri katıldı.

İLK KEZ

Haberin Devamı

Beştepe'deki yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı tören dolayısıyla ilk kez kullanıldı. Tebrik töreni, binanın ana girişinde, makama çıkan merdivenin önündeki fuayede yapıldı. Binanın ana kapısından makam katına kadar uzanan bordo renkli halının üzerine yerleştirilen 3 Türk Bayrağı ve 3 Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunan Türk Bayrağının önünde tebrikleri kabul eden Erdoğan, törenin ardından makam katına çıkan merdivende basın mensuplarına poz verdi. Yer ve duvarların yeşil granitle döşendiği alan, duvarlardaki sütunlar ışıklandırılarak aydınlatıldı.

İSTANBUL'DA KUTLAMALAR İPTAL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu akşam Boğaz'da yapacağı havai fişek, ışık ve lazer gösterileri Karaman'daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. Büyükşehir'den yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı 91. yıldönümü kutlamaları Havai Fişek, Işık ve Lazer Gösterileri Karaman'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Bu arada İstanbul Valiliği'nin bu akşam düzenleyeceği "Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu" da iptal edildi.

İZMİR'DE KONSERLER İPTAL

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde su basan kömür madeninde 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle İzmir’de Cumhuriyet Bayramı’nın 91. kuruluş yıldönümünde verilecek konserler iptal edildi.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Pamuklu Köyü yakınlarında bulunan kömür ocağını dün öğle saatlerinde su bastı. Madende mahsur kalan işçilerden 20’si kurtarılırken 18 işçi ise mahsur kaldı. İşçileri kurtarma çalışmaları sürerken, İzmir’de Cumhuriyet Bayramı’nın 91. kuruluş yıldönümünde verilecek konserler iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Edip Akbayram, Bayraklı Belediyesi Murat Boz konserlerini iptal etti. İzmir’de kutlamalarda havai fişek gösterisi de yapılmayacak sadece fener alayı sessiz bir şekilde gerçekleştirilecek. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Flarmoni Orkestrası’nın vereceği "Cumhuriyet Konseri" de iptal edildi.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA DA RESEPSİYON İPTAL

ANTALYA Valiliği, Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal edildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Karaman İli Ermenek ilçesinde meydana gelen elim maden ocağı kazası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu iptal edilmiştir" denildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel de Karaman’da meydana gelen maden kazası nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamındaki konserleri iptal etti. Başta Mustafa Sandal konseri olmak üzere tüm müzikli eğlenceleri iptal eden Türel, "Cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yılının gururunu yaşarken, Karaman’dan gelen acı haberle sarsıldık. Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen tüm konser, eğlence ve etkinlikler iptal edildi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Konserleri kapsamında bu akşam 19.00'da Barış Meydanı'nda düzenleyeceği ve Musa Eroğlu ile Burcu Güneş'in katılacağı konserin, Ermenek'te işçilerin kömür ocağında mahsur kalması nedeniyle yapılmayacağı bildirildi.

Yenişehir Belediyesi'nin de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ve şarkıcı Bengü'nün katılacağı konserin de iptal edildiği duyuruldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!