Resmi çalışma süresi 35 saate düşürülecek

Güncelleme Tarihi:

Resmi çalışma süresi 35 saate düşürülecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 12:56

HDP'nin seçim bildirgesinde yer alan 'BİZ'ler işçiyiz, emekçiyiz' başlığı altında neler olduğunu Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ açıkladı.

Haberin Devamı

Yüksekdağ, şunları söyledi:

TAŞERONLUK SİSTEMİ KALKACAK

Resmi çalışma süresi 35 saate düşürülecek
Bizler işçiyiz. Taşeronluk sistemini kademeli olarak ortadan kaldıracağız. Kamuda taşeron çalışanlar, kadrolu hale getirilecek. Taşeron çalışılan döneme ait olan kıdem tazminatları ödenecek. Özel sektörde ise, çalışana karşı eşit ve aynı derecede sorumlu tutulacak. Özel istihdam bürolarını, kiralık işçi uygulamalarını ortadan kaldıracağız.

MADENLERDE GÜVENLİ ÜRETİM KOŞULLARI SAĞLANANA KADAR ÜRETİMİ DURDURACAĞIZ

Madenlerde cinayetleri bizler durduracağız. İşçinin yaşamını bizler koruyacağız. İnsanlığın sorgulatıldığı ve sermaye odaklı egemen siyaset tarafından insanlığın ayaklar altına doğru çekildiği böyle bir katliamcı, kıyıcı düzeni ortadan kaldıracağız. Madenlerde güvenli üretim koşulları sağlanana kadar üretimi durduracağız. Ücretlerin iş veren tarafından ödenmesi garanti altına alınacak. Özelleştirme rödovans uygulamasına derhal son verecek. Can kıyan mekanizmaları durduracağız. Şu anda süren cezasızlık politikasına son verilecek. Cinayetten yargılanmaları sağlanacak. Soma mahkemesinde olduğu gibi manzaralar bizler iktidara geldiğinde asla olmayacak.

Haberin Devamı

TOPLU SÖZLEŞME HAKKI

Kamu emekçilerine, toplu sözleşme hakkı verilecek. Hak kayıpları telafi edilecek. Kamu hizmetlerinin tamamında kadrolu politikalar uygulanacak.

RESMİ ÇALIŞMA SÜRESİ 35 SAATE DÜŞÜRÜLECEK

Resmi çalışma süresi 35 saate düşürülecek. Hak grevi, dayanışma grevi, iş yavaşlatma gibi temel hak arama biçimleri yasal güvence altına alınacak. Bizler hükümetin grev erteleme yetkisini kaldıracak, grev ertelemenin yolunu yine bizler kapatacağız. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin esas denetleyicisi, çalışanlar ve öz örgütü sendikalar olacak. Kuzu kurda teslim edilmeyecek.

Mevsimlik tarım işçilerinin örgütlenme özgürlüğü garanti altına alınacak. Aracılık uygulamasına son verilecek. Göçmen işçilere uygulanan ayrımcı politika ve yaklaşımlara da bizler son vereceğiz. Bizler emeğin hakkını veren özgürce yaşam istiyoruz. Bizler halkların kardeşliği için 1 Mayıs’a yürüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!