'Homofobik zihniyete karşı renklerini de al gel'

Güncelleme Tarihi:

Homofobik zihniyete karşı renklerini de al gel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 12:18

HDP'nin 'BİZ'ler GÖKKUŞAĞIYIZ' başlığı altında yer alan vaatleri de EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ açıkladı. İşte o vaatler:

Haberin Devamı

Homofobik zihniyete karşı renklerini de al gel
Bizler gökkuşağıyız. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eksenli ayrımcılık ve baskıyı ortadna kaldıracak olan bizleriz. LGBTİ’lerin eşit onurlu yaşam sürdürmelerini sağlayacağız. tanınma sorununu ortadan kaldıracak, eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımlar atacağız. Eğitim sağlık istihdam gibi alanlar başta olmak üzere tüm yasal mevzuatı LGBTİ’lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve korunması ilkesiyle düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri gidereceğiz. Bizler homofobik zihniyete karşı renklerini de al gel diyoruz.

Gökkuşağı renklerinin altında buluşarak, gökkuşağının altından geçmeyi başararak yeni bir yaşama ulaşabiliriz. LGBTİ’lerin kendilerine dair söz sahibi oldukları, idari ve siyasi karar mekanizmalarında doğrudan temsil edilebildikleri yerel ve merkezi yönetim yapılanmaları oluşturacağız. Trans cinayetlerini ve insanlık dışı vahşeti hep birlikte durduracağız. İnsanlığımıza sahip çıkacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!