Yeni Şafak’ın ‘bomba’ manşetine İnönü ve Gülek ailesinden tepki

Güncelleme Tarihi:

Yeni Şafak’ın ‘bomba’ manşetine İnönü ve Gülek ailesinden tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 11:08

Yeni Şafak’ın “Atatürk’ü İnönü zehirleyerek öldürdü” manşeti sosyal medyada sabah saatlerinin en çok konuşulan konusu oldu. Antetli kağıtla yapılan “suikast” yazışmalarını Hürriyet’e değerlendiren İnönü ailesi, “Asıl bu haberi yapanlar Türk halkını zehirlemeye çalışıyor” açıklaması yaptı. İnönü ve Gülek aileleri haberle ilgili yasal yollara başvuracaklarını duyurdular.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, kendisine en yakın isimlerden, silah arkadaşı, Türkiye'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından "zehirlendiği" iddiası, İnönü ailesini harekete geçirdi.
İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Yeni Şafak’ın “tarihi sır perdesini aralıyoruz” vurgusuyla manşetine taşıdığı iddiaları "deli saçması" olarak nitelendirerek, İnönü Vakfı ve İnönü ailesinin haberler hakkında "suç duyurusunda bulunacaklarını" açıkladı.
Bilgehan, "asıl bu haberleri yapanlar, Türk halkını zehirlemeye çalışıyorlar ama bu topraklarda Cumhuriyet'in kurucularına o kadar büyük bir sevgi var ki, ne yapsalar olmuyor" dedi.

"DELİ SAÇMASI"

Bilgehan, Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı;

"Büyük Atatürk ve İsmet İnönü ile ilgili iftiralar saçmalık düzeyindeydi, bu haberle birlikte “deli saçması” haline geldi.
Asıl bu haberleri yapanlar, Türk halkını zehirlemeye çalışıyorlar ama bu topraklarda Cumhuriyet’in kurucularına o kadar büyük bir sevgi var ki ne yapsalar olmuyor. İnönü Vakfı ve İnönü ailesi, hiçbir tarihi gerçeklikle bağdaşmayan bu haberle ilgili suç duyurusunda bulunarak yasal yollara başvuracaktır."

Haberin Devamı

KASIM GÜLEK'İN AİLESİ DE MAHKEMEYE GİDİYOR

Yeni Şafak gazetesinde bugün yayınlanan, "Atatürk zehirlendi" iddiasına ilişkin tepkiler bitmiyor.

Atatürk'ün, aralarında İsmet İnönü ve Kasım Gülek'in de bulunduğu CHP'nin önde gelen isimleri tarafından kurulan bir komplo sonucu zehirlenerek öldürüldüğünün iddia edildiği habere, İnönü ailesi ve Vakfı'nın ardından, Gülek ailesinden de tepki geldi.

Hürriyet'e açıklama yapan Kasım Gülek'in oğlu Mustafa Gülek, Gülek ailesi olarak haber konusunda "hukuki haklarını sonuna kadar arayacaklarını" söyledi.

Mustafa Gülek şöyle dedi;
"Bugün Yeni Şafak gazetesinin manşetinde yer alan haberler hiç bir şekilde hakikatle bağdaşmamaktadır. Bu gazetede babamız merhum Kasım Gülek hakkında yer alan tüm iddialar tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu haberlere tekzip metni gönderdik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız."

Haberin Devamı

Mustafa Gülek, Yeni Şafak dışında, bu iddiaları kullanan internet siteleri hakkında da yasal yollara başvuracaklarını vurguladı.

"İNÖNÜ, ATATÜRK'Ü ZEHİRLEDİ" İDDİASI SOSYAL MEDYAYI SALLADI

İsmet İnönü'nün, CHP'de dönemin ileri gelen isimleri Kasım Gülek, Şükrü Kaya'nın içinde bulunduğu bir grup tarafından zehirlendiği iddiaları, sosyal medyada da geniş yankı buldu.
Habere ilişkin pek çok tweet paylaşıldı. İşte o tweetlerden bazıları;

@KaNggReN : Atatürk'ün ölürken söylediği son sözler ele geçirildi, Atatürk "bu ismet beni öldürecek, en iyisi başkanlık sistemi" demiş.

@OzgurAbaciNL : Biri Yeni Şafak'a Atatürk ile İnönü'nün öldüğünü, aralarında kavga çıkarmak için çok geç kaldıklarını söylesin.

Haberin Devamı

yetvart danzikyan @yozgatedirnetra
atatürk'ü zehirlediler çünkü akp'yi kurma hazırlıkları yapıyordu..

Kerem ALTIPARMAK @KeremALTIPARMAK
Yeni Şafak yakında İsmet İnönüyle Fuat Avni arasındaki direk mesajlaşmayı da paylaşır. Beraber Atatürk'e suikast planı konuştukları

Özgür Mumcu @ozgurmumcu
Parti antetli kağıtla Atatürk'e suikastten bahsetmişler. Yeni Şafak, mon amour

İbrahim Kiras @ibrahimkiras
İnönü adına Atatürk'ü zehirlettiği söylenen Şükrü Kaya aslında İnönü'nün en büyük rakibiydi ve hatta İnönü'yü ortadan kaldırmaya çalışmıştı!

serk ?@serkmutlu
Artık esas belgeyi yayınlamanın zamanı geldi.

Yeni Şafak’ın ‘bomba’ manşetine İnönü ve Gülek ailesinden tepki

.

BAKMADAN GEÇME!