Meclis’te Süleyman Şah gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te Süleyman Şah gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 22:55

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerinin IŞİD tarafından rehin alındığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirterek, "Böyle bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerinin IŞİD tarafından rehin alındığnı yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirterek, "Böyle bir şey yok" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerin rehin alındığına yönelik iddialar olduğunu kaydetti. Baluken, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, "Süleyman Şah Türbesi’ndeki durum nedir. Gerçekten oradaki askerlerin tamımı rehin alınmış mıdır. Bu yönde bazı haberler var. Hükümet, Genel Kurulu bilgilendirsin" diye konuştu.

Benzer bir iddia da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. Daha sonra söz alan Altay da, "IŞİD’in Süleyman Şah Türbesi’nde askerlerimiz rehin aldığı dair haberler konuşuluyor. Bu bilgi kirliliği içerisinde kanun tasarısı görüşülmesine hakarettir. Önerim gerekirse bir kapalı oturumda hükümetin Genel Kurulu bilgilendirmesidir" dedi.

Haberin Devamı

Ardından söz alan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularıyla alarak böyle demek yanlıştır. Dışişleri Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Lütfen sitelerden okuyunuz. Böyle bir şey yoktur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!