27 yıl hapsi istenen palalı saldırgan konuştu

Güncelleme Tarihi:

27 yıl hapsi istenen palalı saldırgan konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 01:41

Gezi olaylarındaki palalı saldırıyla ilgili iddiname hazırlandı. Savcı, Çelebi'nin kullandığı palayı silah olarak nitelendirdi ve zanlı hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istedi. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce Fas'a giden palalı saldırganın dönüş biletini iptal ettirdiği öne sürülürken DHA'ya konuşan Çelebi bu iddiaları yalanladı ve "50 yıl bile isteseler Türkiye'ye döneceğim" dedi.

Haberin Devamı

Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane’de eylemcilere elinde pala ile müdahale ettiği sırada çekilen görüntüleri basına da yansıyan Sabri Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında iddiname hazırlandı. İddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’in kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsin talep edildi.

Savcılık, Sabri Çelebi’nin elindeki palayı silah olarak saydı ve bu nedenle yaralama suçunun silahla yapıldığı gerekçesiyle istediği cezayı arttırdı. İddianamede Emniyet Müdür Yardımcısı Kayhan Ş. ile Seyfettin Efe ve Kaan Polat müşteki olarak yer aldı. Eylemcilere şüphelilerin sopa ve palalarla saldırdığı, olayı engellemeye çalışan polise direndikleri anlatıldı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, eylemlere katılan müşteki Kaan Polat’a bıçakla saldırdıkları ve Polat’ın yaralandığı ifade edildi.

Şüpheli Sabri Çelebi’nin ifadesinde, olaylar nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek için korkutmak amacıyla eline palayı aldığını söylediği belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Sabri Çelebi, henüz yakalanamadı. Çelebi’nin Fas’a gittiği belirtilmişti.

SABRİ ÇELEBİ DHA’YA KONUŞTU

Gezi Parkı olayları kapsamında Talimhane'de, eylemcilere pala ile saldıran ve hakkında 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsini istenen Sabri Çelebi, DHA'dan Cem Tursun’a konuştu.
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Çelebi Fas'ta olduğunu belirterek hakkında düzenlenen iddianameye ilişkin, "Hakkımda 27 yıl istenmiş, adam öldürenler bile 4 yıl yatıp çıkıyor. 50 yıl istense umrumda değil yine de Türkiye'ye döneceğim. 1,5 yaşında çocuğum var. Ben ekmeğimi orada kazanıyorum. İşim gücüm İstanbul'da. Ben Fas'ta ne yapacağım. Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle dönüşüm gecikti" dedi. 13 Ağustos Salı günü Türkiye'ye dönüş biletini iptal ettirdiği yönündeki iddiaları yalanlayan Çelebi, "Hayır öyle birşey yok. Bunu THY'den de öğrenebilirsiniz. Ramazan Bayramı'ndan sonra Türkiye'de olacağım" diye konuştu.

TAKSİM'DE PALALI SALDIRGAN DEHŞETİ / FOTO GALERİ

PALALI DÖNÜŞ BİLETİNİ İPTAL ETTİRDİ

Taksim'de Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere pala ile saldıran Sabri Çelebi, gözaltına alındıktan sonra kaçma şüphesi olmadığı için serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce Kazablanka'ya giden Sabri Çelebi, 23 Temmuz’daki Türkiye dönüş biletini iptal ettirmişti.Fas'a gittikten sonra hakkında “Türkiye’den kaçtı .Bir daha Türkiye’ye dönmeyecek” iddialarına avukatı aracılığı ile cevap veren Çelebi, Türkiye’ye döneceğini açıklamıştı. Sabri Çelebi, son olarak 13 Ağustos tarihine bilet aldı. Sabri Çelebi’nin Türkiye’ye dönmek için yaptırdığı tüm rezervasyonlarını iptal ettirdiği öne sürüldü.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldıran Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 9 yıl 9 aydan, 27'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç tarafından hazırlanan ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Sabri Çelebi'nin de bulunduğu 4 şüpheli ile biri polis, 3 müşteki yer alıyor. Olayın anlatıldığı iddianamede, 6 Temmuz'da Gezi Parkı ile ilgili Taksim Meydanı ve çevresinde toplanan kişilerin eylem yaptığı ve bu gruba polisin dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu, ancak gruptakilerin uyarıları dikkate almadığı ifade edilerek, polisin gruba müdahelesi sonucu gruptakilerin ara sokaklara yöneldikleri kaydeildi.

Bu sırada şüpheliler Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı, Murat Ertik ve Sabri Çelebi'nin ara sokaktaki göstericilere sopa ve satırlarla saldırmaya başladığı anlatılan iddianamede, polisin iki grup arasındaki çatışmayı önlemek ve gösteri yapan kişilerin zarar görmemesi için, çevik kuvvet şube müdürlüğünde görevli müşteki Kayhan Şahan'ın şüphelilere müdahale etmeye başladığı belirtildi.

Müdahale sırasında şüphelilerin polise karşı direndiği vurgulanan iddianamede, bu müdahale esnasında müşteki polis Şahan'ın yaralandığı, gösteri yapan diğer iki müştekinin de şüpheliler tarafından bıçaklanarak tıbbi müdahele ile giderilebilecek nitelikte yaralandıkları belirtildi.

Şüpheli Sabri Çelebi'nin beyanlarına da yer verilen iddianamede, Çelebi'nin Gezi Parkı olayları nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek ve korkutmak için et kıymakta kullanılan "zırh" diye tabir edilen aleti eline aldığını söylediği belirtildi. Şüpheli Sabri Çelebi'nin yanında bulunan şüpheli Murat Erik'in de göstericilere döner bıçağı ile saldırdığı kaydedilen iddianamede, diğer şüphelinin de Sabri Çelebi'nin yanında çalıştığı ve onların da gösteri yapan gruba saldırdığı ifade edildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve Fas'a gittiği belirtilen şüpheli Sabri Çelebi ile haklarında adli kontrol kararı bulunan diğer 3 şüpheli hakkında "kasten yaralama", "görevli memura direnme ve memura karşı silahla (bıçakla) yaralama" ve şahıslara karşı yaralama suçlarını işlediklerinin tespit edildiği vurgulanan iddianamede, bütün şüpheliler hakkında 9 yıl 9 aydan, 27'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!