27. dönem POMEM sınav giriş belgesi açıklandı.. POMEM ön sağlık kontrolü sınav yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

27. dönem POMEM sınav giriş belgesi açıklandı.. POMEM ön sağlık kontrolü sınav yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 16:55

27. dönem POMEM ön sağlık kontrolü için geri sayım başladı. POMEM sınavına kısa süre kala adaylar POMEM sınav giriş yerlerine yoğun ilgi göstermeye başladı. Sınav yerleriyle ilgili beklenen açıklama geldi. Adaylar belgelerine T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile ulaşabiliyorlar. Ön sağlık kontrolü aşaması 15 Şubat tarihinde başlayacak. İşte detaylar

Haberin Devamı

POMEM sınav giriş yerleri ile ilgili açıklama yapıldı. 27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön saglık kontrolüne katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacaktır.

27. DÖNEM POMEM SINAV YERLERİ AÇIKLANDI

POMEM sınav giriş yerleri Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile yayınlandı. Yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı;

27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön sağlık kontrolüne katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Sınav yerlerini aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

POMEM SINAV YERLERİ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

27. dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır.

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Haberin Devamı

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

UYARI: Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!