27. Dönem POMEM başvuru şartları nedir?

Güncelleme Tarihi:

27. Dönem POMEM başvuru şartları nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2020 17:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları hakkındaki araştırmalar devam ediyor. EGM bünyesinde görev almak isteyen gençler merakla '27. Dönem POMEM başvuru şartları nedir?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, polis alım başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Polis olmak isteyen binlerce genç, POMEM 27. Dönem polis alımları hakkında herhangi bir detay ya da açıklama olup olmadığını sorguluyor. Konu hakkında internette araştırma yapan vatandaşlar, Polis Akademi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 27. Dönem POMEM sınavı hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, polis alımı hakkında merak edilenler...

TARİH BELLİ OLDU MU?

EGM'den 27. dönem POMEM polis alımı alımlarına dair bir duyuru yapılmadı. EGM ya da POMEM'in resmi sayfasından da 2020 polis alımlarına ilişkin bir ilan yer almıyor.

Söz konusu durum hakkında ilgili kurumlardan açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

POMEM 27. dönem alımları için başvuru tarihi belli olmadığı gibi başvuru koşulları da henüz netleşmedi. Ancak geçmiş alımlarında adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardı;

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan almak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!