Merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları açıklandı! - İşte ehliyet sınav sonucu detayları

Güncelleme Tarihi:

Merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları açıklandı - İşte ehliyet sınav sonucu detayları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 20:04

Ehliyet sınav sonuçları, sınava giren öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı dün resmi sitesinden bir açıklama yaparak ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı. İşte 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı. Merakla beklenen sonuçlar dün saat 13.50'de açıklığa kavuştu. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen binlerce kişi T.C kimlik numarası ile sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Peki, stajyer ehliyet nasıl işleyecek? İşte, 27 Ağustos tarihli ehliyet sınav sonuçları için detaylar...

27 Ağustos tarihinde gerçekleşen Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Binlerce kişinin merakla beklediği ehliyet sınav sonuçları saat 13.50'de Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek için T.C kimlik numarası ile Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinden sorgulayabilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçları için detaylara bakınız.

EHLİYET SINAVI 27 AĞUSTOS'TA YAPILMIŞTI

Bakanlığımız Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSAS-3) ile 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışması nedeniyle ileri bir tarihe ertelemişti.

Haberin Devamı

Bu kapsamda; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTSAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapıldı.

EHLİYET SINAVI SORULARI VE SONUÇLARI SORGULAMA

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!