27 Eylül Cuma günü (yarın) okullar İstanbul'da tatil mi olacak?

Güncelleme Tarihi:

27 Eylül Cuma günü (yarın) okullar İstanbulda tatil mi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2019 16:32

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, İstanbul'da okullar tatil edildi. Depremle beraber, birçok veli İstanbul'da yarın da okulların tatil olup olmadığını merak edip araştırmaya başladı. Konuya ilişkin, Vali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Peki, 27 Eylül Cuma günü (yarın) okullar tatil mi olacak? İşte, okullarda tatil ile ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

İstanbul'da 5.8'lik depremin ardından okullara yarım gün ara verilirken bir kaç il de daha eğitim ve öğretime bugün itibari ile ara verildi. Yaşanan depremin ardından vatandaşlar yarın okullar tatil mi sorusunun cevabını arıyorlar. Peki İstanbul ve diğer illerde okullar yarın tatil olacak mı?

Twitter hesabından açıklama yapan Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul’da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır.

7060 okulda tarama çalışmaları devam etmektedir.

Saat 20.00 itibariyle gerekli açıklama yapılacaktır."

İstanbul Valiliği kentte meydana gelen 5.8'lik deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğüdeki depremin hissedildiği Kocaeli'de kısa süreli panik yaşanırken tedbir amaçlı okullar tahliye edilerek eğitime yarım gün ara verildi.

Haberin Devamı

Yalova'da tüm okullarda Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, depremin Yalova'da da hissedildiğini belirterek, Valiliğin kararıyla il genelinde eğitim öğretime öğleden sonra ara verildiğini söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada depremin, kentte herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığı duyuruldu.

Bursa Valiliği'nin kararıyla, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Silivri merkezli meydana gelen deprem sonucunda öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa'daki tüm okullar saat 14.30 itibarıyla Valilik kararıyla 1 gün süre ile tatil edilmiştir." ifadesine yer verildi.

Okullar yarın tatil olacak mı?

Vali Yerlikaya, saat 20.00'de yaptığı açıklamada "Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir." dedi.

l Milli Eğitim Müdürlüğü’müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır.

Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

Haberin Devamı

Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir.

BAKMADAN GEÇME!