26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2020 11:39

Nisan ayının gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren polis adayları, 26. dönem POMEM başvuru sonuçlarının açıklanması ve ardından da mülakatlara odaklanmak istiyor. Polis adaylarının POMEM sonuçlarına dair heyecanlı bekleyişi devam ederken, adaylar bu kapsamdaki resmi açıklamaları sorguluyor. Peki, 26. dönem POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) yapılacak polis adayı alımlarına ilişkin sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Nisan ayının gelmesiyle birlikte beklentileri artan polis adaylarıi konuya dair EGM ya da diğer resmi kanallardan gelen açıklamaları sorgluyor. İşte, EGM'nin açıklayacağı 26. dönem POMEM sonuçlarına ilişkin ayrıntılar...

SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI 

Süleyman Soylu geçtiğimiz ay yaptığı bi açıklamasında şu bilgileri vermişti;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) yapılacak polis adayı alımlarına ilişkin sınav sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını bildirdi.

Bakan Soylu, 25. dönem POMEM'lere özel harekat branşlı 500 kadın ve 26. dönem POMEM'lere 7 bin kadın ve erkek polis adayı alımlarına ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Beni bağışlasınlar, sınav sonuçlarının açıklanması çok uzuyor." diyen Soylu, sınavlara 200 bin kişinin başvurduğunu ve adayların katıldığı yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarının değerlendirilmesinin kolay olmadığını ifade etti.

Soylu, 8 bin bekçi alımında sonuçların açıklanmasının 10 ay sürdüğünü anımsattı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının bir planlama dahilinde yapıldığına dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Polis özel harekat mülakatları bitti, öyle biliyorum, sonuçları önümüzdeki günler içinde açıklarlar, yakın bir zamanda açıklarlar. POMEM'de de zannediyorum mülakatlar bitmiştir, yani bitmek üzereydi en son benim bildiğim. Daha doğrusu Elazığ ve Van depremleri olmadan önce bittiğini düşünüyorum. Eğer bitmişse, sınav sonuçlarının açıklanması hazırlıkları yapılıyordur. Ama ilk önce polis özel harekatın hemen hemen mülakatlarının bittiğini, açıklamaya hazır hale getirilmeye çalışıldığını biliyorum."

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Net tarih henüz belli değil. Konuya ilişkin ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

POMEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

BAKMADAN GEÇME!