Feyzioğlu: 'Cumhurbaşkanı yetkisini hukuka aykırı kullandı'

Güncelleme Tarihi:

Feyzioğlu: Cumhurbaşkanı yetkisini hukuka aykırı kullandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 13:13

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, tartışmalı internet yasasının "yanlış olduğunu" söyleyip, onaylamasını eleştirdi. Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın "yanlış" dediği yasayı onaylamasını "yetkisini hukuka aykırı kullanmak" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Sayın Cumhurbaşkanı'nın Twitter mesajında 2 noktadaki yanlışlığın yeni bir yasayla giderileceğine dair açıklaması, yürürlüğe sokma yetkisinin hukuka aykırı kullanıldığını gösteriyor. Cumhurbaşkanı açıklamasıyla, hukuka aykırı olduğunu düşündüğü, bu sebeple düzeltilmesini gerekli gördüğü bir kanunu, bunu bile bile yürürlüğe soktuğunu ifade ediyor aslında."

"MECLİS'E GERİ GÖNDERMELİYDİ"

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın "yapması gerekeni" ise şöyle açıkladı;
"Yapması gereken, madem böyle düşünüyordu, yasayı TBMM'ye geri göndermek ve hatalı gördüğü hususların düzeltilmesini istemek idi."

Feyzioğlu: Cumhurbaşkanı yetkisini hukuka aykırı kullandı

Haberin Devamı

"HÜKÜMET, KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

İnternet yasası konusunda, "Siyasi iktidar, interneti kısıtlamak suretiyle, anlaşılan, kısa vadede kendini korumaya almaya çalışmaktadır" ifadesini kullanan Feyzioğlu, bunun yerine "kişi özgürlüklerinin korunmasına" odaklanmak gerektiğini vurguladı.
TBB Başkanı, şöyle dedi;
"Öncelikle fişleme ve idari takdirle kısıtlamadan vazgeçmelidir. Öte yandan siyasi iktidarın seçimler öncesi çıkacak yasa dışı bir kısım olası kayıtlardan rahatsızlık duyduğu anlaşılmaktadır. Görülen o ki siyasi iktidar ve kendini korumaya almaya gayret etmektedir. Hemen söyleyelim yasa dışı kayıtları hoş görme hakkımız asla yoktur. Ancak böyle bir endişesi varsa, bizim önerimiz biraz daha uzun vadeli ve yurttaş menfaatine düşünülmesidir.

Şöyle ifade edelim; yarın öbür gün, iktidarları sona erdiğinde, bugün başkalarının hayatını karartan gizli görevli tanıkların, üzerinde oynanmış ses kayıtlarının ve sahte dijital verilerin karşılarına çıkabileceğini siyasi iktidar öngörmeli ve her yurttaşın menfaatine olacak şekilde gizli tanıklığı kaldırmalı, ses bantları ve dijital verilerin tek başına delil olmasına son vermelidir. Aksi takdirde bu ülkede mazlumların adı değişir, fakat zulüm hiç bitmez."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!