Yalan olduğu belliydi

Güncelleme Tarihi:

Yalan olduğu belliydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 01:35

Kanal D’nin ortaya çıkardığı Kabataş görüntüleri Meclis’te büyük yankı buldu. Tepkiler şöyle oldu:

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Kabataş İskelesi’nde çocuğu olan bir kadına kalabalığın saldırdığı, üzerine idrarını yaptığı yönündeki iddia çökmüştür. Bunun yalan olduğu çok açık, çok belliydi. Sayın Başbakan gerek Dolmabahçe Camisi’nde içki içildiği iddiasıyla gerekse Kabataş İskelesi’nde başörtülü bir kadına saldırıldığı, üzerine idrar yapıldığı iddiasıyla muhafazakâr kitleyi Gezi protestosuna katılan kitlenin karşısına dikmek istemiştir. Aslında camiye sığınan oradaki gençler değildi, Başbakan’ın kendisiydi. Caminin kirletildiği, camide içki içildiği iddiası gibi bu da boşa çıkmıştır. Camiden medet umdu, bu olmadı. Kabataş İskelesi’ndeki başı örtülü kadınımızdan medet umdu, bu da olmadı. Sayın Başbakan’ın klasik toplumu kutuplaştırma siyasetidir bu. Tutmamıştır, tutmayacaktır.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A SUÇ DUYURUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Başbakan ‘başmitoman’ gibi kendi söylediği yalana kendisi inandı, açıkça kendi halkına karşı yalan söyledi, kışkırtıcılık yapmaya çalıştı. Ortaya çıkan görüntüler açık bir şekilde 1 Haziran’da Kabataş İskelesi önünde herhangi bir saldırı olmadığını, başörtülü başka vatandaşların rahatça o bölgede hayata devam ettiğini göstermektedir. Başbakan hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahkik ettiği için suç duyurusunda bulunacağız.

DEVLET PROVOKASYONU

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Başbakan’ın yaptığı, eşinin ve bakanların onayladığı bu olay, aslında düpedüz bir devlet provokasyonudur. Bu provokasyon sonrasında polis şiddete teşvik edilmiştir. Bu şiddet nedeniyledir ki gencecik canlar öldü, binlerce insan yaralandı. Kanları Başbakan ve bu suça ortak olan herkesin eline bulaştı. Bu olaya sahip çıkan her kim varsa, herkes bu suçun birer ortağıdır. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız. Muhatabımız iddia sahibi olan Başbakan’dır. Şu anda hem haklıyız hem de güçlüyüz. Maske düşmüş, yalancının mumu Gezi’de düşmüştür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!