Emine için en ağır ceza

Güncelleme Tarihi:

Emine için en ağır ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:50

Şiddetinden kaçan eşi Emine Yayla’yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Süleyman Yayla için ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Haberin Devamı

ADAPAZARI’nda yaşayan Emine Yayla henüz 15 yaşındayken Süleyman Yayla tarafından kaçırılarak tecavüze uğramış, mahkeme kararıyla ve ailesinin izniyle evlendirilmişti. Evlendikten sonra kocası Süleyman Yayla askere gitti, 1 yıl sonra da kızları dünyaya geldi. Ancak, kocasının askerden dönmesiyle şiddet görmeye başlayan genç kadın bebeğiyle baba evine döndü. Yayla, 10 Kasım 2012’de, 17 yaşındayken eşi tarafından baba evinde bıçaklanarak öldürüldü.

KARAR 23 OCAK’TA

Süleyman Yayla, mahkemede eşinin kendisini aldattığını ve çocuklarının kendisinden olmadığı iddia etti. Ancak, çocuğun Süleyman Yayla’ya ait olduğu DNA testleriyle kesinleşti. Savcı son duruşmada Süleyman Yayla’nın cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma, karar için 23 Ocak’a ertelendi. Emine Yayla’nın babası Hasan Yılmaz, en ağır cezayı istedi.

Haberin Devamı

‘Mahkeme indirime gitmesin’

EMİNE Yayla davasının duruşmalarını takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Gökçesu Özgül mahkemenin kararında indirime gitmemesi gerektiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Gülşah Sarcan’ın duruşmasında mahkeme sanığa iyi hal indirimi verdi. Umarım bu davada da sanık iyi hal indiriminden faydalanmaz. Vahşi cinayetlerden sonra sanıklar mahkemede sessiz durduğu için indirim alıyor. Bu çok yanlış.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!