Başbakan AK Parti'nin yeni adaylarını açıklıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan AK Partinin yeni adaylarını açıklıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2013 12:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu haftaki grup konuşmasında yerel seçimlerde AK Parti’den aday olacak yeni isimleri açıklıyor...

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıkladığı isimler...

HATAY

2014 yerel seçimlerinde, Hatay'da ilk kez büyükşehir belediye başkanı da seçilecek.
Ak Parti, bu seçime iddialı bir isimle, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile giriyor.
1964'te Antakya doğumlu olan Ergin, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Ak Parti Kurucu üyelerinden olan Ergin, üç dönemdir milletvekili, iki dönemdir de Adalet Bakanı olarak görev yapıyor. Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den AK Parti'nin resmen belediye başkan adayı olarak açıkladığı ikinci kabine üyesi. Şahin de, AK Parti tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklanmıştı.

DİYARBAKIR

Ak Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını BDP’den almak için yarışa Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile girme kararı aldı.
1966 Diyarbakır doğumlu Ensarioğlu, işadamı. Gıda toptancılığı, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği yapan Ensarioğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulları Üyeliklerinde bulundu. 2 yıl süreyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını yürüttü.

ŞANLIURFA’YA MARAŞLI VALİ

Ak Parti, Şanlıurfa’da büyük bir sürprize imza attı. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yerine Vali Celalettin Güvenç’i gösterdi.
2004 yerel seçimlerinde Ak Parti’den aday olarak belediye başkanı olan Fakıbaba, 2009 seçimlerinde ise bağımsız aday olarak yarışa girmiş ve kazanmıştı. Fakıbaba'nın 2009'da AK Parti'den aday olmamasının ardında, o dönemin AK Partili Şanlı Urfa vekillerinin söylediği iddia edilen "Başbakan Erdoğan ceketini aday gösterse Urfa'da seçilir" sözlerinin etkili olduğu kulislere yayılmıştı.
Bağımsız aday olarak Belediye Başkanı seçilen Fakıbaba, daha sonra Saadet Partisi’ne geçmişti. Fakıbaba, Ocak 2013’te yeniden Ak Parti’ye geçmişti.
AK Parti, 2014 seçimlerine, kentin valisi Celalettin Güvenç’le girmeyi tercih etti. 1959 Kahramanmaraş doğumlu olan Güvenç, Hukuk mezunu. Kaymakam, vali, müfettiş, müsteşar yardımcılığı görevlerinin ardından Erzurum ve Manisa valiliği yapan Güvenç, 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği’ne atandı. Güvenç, Yüksek Seçim Kurulu'nun aday olmak isteyen bürokratların görevden ayrılmaları için koyduğu son tarihte, görevinden ayrıldı. Güvenç aynı zamanda, Ak Parti Kahramanmaraş Millitvekili Sıtkı Güvenç’in de ağabeyi.

BATMAN

Ak Parti, Batman’da BDP Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın karşısına Mehmet Emin Ekmen ile çıkıyor. 1975 doğumlu Ekmen, Hukuk fakültesi mezunu. Batman Barosu yönetim kurulu üyeliği, İnsan Hakları Komisyonu ile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı yapan Ekmen, Tema Vakfı'nın Temsilciliği, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yöneticiliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu Batman Temsilciliği ve Batman Mazlum-Der Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2007 seçimlerinde Batman’dan milletvekili oldu.

ERZURUM’A İSTANBUL DENEYİMLİ BAŞKAN

Ak Parti, Erzurum’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ahmet Küçükler ile devam etmeme kararı aldı. Küçükler’in yerine 23. Dönem Milletvekili Mehmet Sekmen aday gösterildi. 1958 Erzurum doğumlu olan Sekmen, ilkokulu Üsküdar'da, ortaokulu Tekirdağ'da, liseyi İstanbul'da tamamlandı.1981 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1985 yılından sonra Serbest Mali Müşavirlik, özel bir şirkette finansman yöneticiliğinde bulundu. Daha sonra kendi ticari firmasını kurarak bir süre yöneticilik yaptı.1991 yılında Refah Partisi'nin Kartal İlçe Başkanlığı görevine seçildi.1992-1994 yılları arasında Samandıra Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden Kartal Belediye Başkanlığı'nı kazandı, 1999 seçimlerinde ikinci kez Başkanlığa seçildi.

VAN

Ak Parti Van’da, BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın karşısına Osman Nuri Gülaçar ile çıkacak. Gülaçar, AK Parti eski İl Başkanı Ebuberik Gülaçar’ın oğlu.


ARDAHAN

Ak Parti Ardahan’da yoluna Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile devam kararı aldı. 1964 Ardahan doğumlu olan Köksoy, orman mühendisi.

4. KEZ ADAY

Ak Parti, Samsun’da Yusuf Ziya Yılmaz’ı bir kez daha aday gösterdi. 1951 yılında Samsun'da doğan Yılmaz, mühendis. İlk olarak 1999 yılında ANAP’tan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz, 2003 yılında Ak Parti’ye geçti ve 2004 yerel seçimlerinde bu partiden yeniden belediye başkanı seçildi. 2009 seçimlerinde de başkan olmayı başaran Yılmaz, Ak Parti tarafından üçüncü kez aday gösterilmiş oldu.

IĞDIR

Ak Parti, Iğdır’da BDP’li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’ın karşısına İl Başkanı Mustafa Buluş ile çıkıyor. Hukuk fakültesi mezunu olan Buluş, üç dönem Iğdır Barosu başkanlığı yaptı.2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı olan ancak kazanamayan Buluş, 30 Mayıs 1999 tarihinden beri il başkanı olarak görev yapıyor.

HAKKARİ

Ak Parti, Hakkari’de BDP’li Belediye Başkanı’nın karşısına Osman Kızılban ile çıkma kararı aldı. Bir dönem Hakkari İl Başkanlığı görevinde bulunan Kızılban, İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek belediye başkanlığına aday oldu.

BİNGÖL

AK Parti Bingöl'de mevcut Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı değiştirme kararı aldı. Bu nedenle, AK Parti'nin Bingöl il teşkilatında deprem yaşandı. İl teşkilatına mensup 13 kişi, mevcut başkanın yeniden aday gösterilmemesini protesto için istifa edince, son olarak da İl Başkanı Cevdet Çalbay görevi bıraktığını açıklamıştı.

Ak Parti, Bingöl'de başkan adayı olarak Yücel Barakazi'yi gösterdi.
1966 doğumlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Barakazi, çeşitli bürokratik görevlerin ardından son olarak Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

ERZİNCAN

AK Parti, mevcut belediye Başkanı Yüksel Çakır'ı değiştirme kararı aldı. Çakır'ın yerine, başkan adayı olarak Cemalettin Başsoy, daha önce Erzincan Merkez ilçe başkanıydı. Ardından geçen yıl AK Parti Erzincan İl Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

RİZE'DE "İKİNCİ EŞLERİNİZİ KÜRTLERDEN ALIN" DİYEN BAŞKAN GİTTİ

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de mevcut AK Partili Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan vazgeçme kararı aldı. Bakırcı, iki dönemdir belediye başkanıydı. Başbakan Erdoğan, Rize adayını açıklarken, Bakırcı ile "babalarının dost olduğunu" da söyledi.
AK Parti'nin Rize Belediye Başkan adayı ise, Prof. Reşat Kasap. Reşat Kasap, 1961 Rize doğumlu. Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu. ÖSYM Yürütme kurulu üyeliği yapan Prof. Kasap, Gazi Üniversitesi'nde bölüm başkanlığı da yaptı.
Rize'nin üçüncü dönem aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Bakırcı, Kürt sorununun çözümü konusunda yaptığı öneri ile büyük tepki çekmişti.
Bakırcı, “Güneydoğu bölgesinde yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımız bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evliliklerini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir. Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikâhlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler” demişti.

BİTLİS

AK Parti Bitlis'te mevcut AK Partili belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile devam etme kararı.
1966 Bitlis doğumlu Alaydın, Anadolu Üniversitesi'nde hem Mimarlık-Mühendislik, hem de Kamu yönetimi bölümünü bitirdi. 1999-2005 yılları arasında İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev alan Alaydın, aktif siyaset hayatına Fazilet Partisi'nde başlamıştı.

Haberin Devamı

AĞRI

AK Parti, Ağrı'da mevcut belediye başkanı Hasan Arslan ile devam kararı aldı.
1967 Ağrı doğumlu olan Hasan ARSLAN,Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Enstitüsü Bölümünü ve A.Ü İşletme Fakültesini bitirdi. Mezuniyetinin ardından yine Ağrı'da görev yapan ARSLAN, Ağrı Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Memur-Sen Ağrı İl Başkanlığı görevinde de bulunan Arslan, 2006'da AK Parti İl başkanlığına seçilmiş, 2009'daki yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkan adayı olarak, seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!