Başbakanlık'ta hareketli anlar

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta hareketli anlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 02:11

Başbakanlık korumalarından biri, binanın yakınlarındaki Vekaletler Caddesi’nde yürüyen bir kişiden şüphelendi. Başbakanlık korumaları ve polislerinin hepsi o anda silahlarını çekerek şüpheli şahsa yöneltti. Havaya 3 el ateş açan koruma, kendine canlı bomba süsü veren şahsa “Yere yat” diye bağırdı. Yere yatan kişi apar topar gözaltına alındı. Cam macunu ve kablolarla canlı bomba düzeneği süsü veren kişinin, 52 yaşındaki Tuğrul B. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan B., sorgulanmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan Tuğrul B.'nin Başbakanlığa gitmeden önce 'nasıl olsa öleceğim' diyerek organlarını bağışladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesinde, üzerinde bomba düzeneği olduğu iddia edilen 52 yaşındaki Tuğrul B. güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Şahıs gözaltına alındı.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE YAŞANANLAR KAMERADA

Korumaların önce şüpheliyi yere yatması için uyardığı ve havaya ateş ettiği öğrenildi.

BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ: VURULMA YOK

Anadolu Ajansı'nın şüpheli şahsın vurulduğunu geçerken, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ise twitter'dan vurulmanın olmadığı bilgisini paylaştı.

Başbakanlıkta hareketli anlar

ŞÜPHELİ KENDİNİ POLİSE İHBAR ETMİŞ

Alınan bilgilere göre, şüpheli 155 Polis hattını arıyor ve ''Başbakanlık'ta bombalı eylem yapacağım'' diyerek kendini ihbar etti. Bunun üzerine polis Ankara'daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi'ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı.


Haberin Devamı

BAŞBAKAN ORADA MIYDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hareketli anların yaşandığı sırada orada olmadığı öğrenildi.

Erdoğan, Uluslararası Asya Siyasi Partiler heyetini, saat 11:00’de parti genel merkezinde kabul etti.

Erdoğan saat 13:00’te ise Çalışma ziyaretinde bulunan Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek

Erdoğan, saat 17:00’de ise Rusya'ya hareket edecek.


BOZDAĞ 5 DAKİKA ÖNCE ORADAYDI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın olaydan 5 dakika önce Başbakanlık Binası'ndan çıkış yaparak Meclis'e geçtiği belirlendi.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

İŞTE OLAY YERİ:

Başbakanlıkta hareketli anlar


İŞTE BAŞBAKANLIK'TA YAKALANAN ADAM

BAKMADAN GEÇME!