Kaçak avcı dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcı dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 15:12

HÜSEYİN GAZİ KAYKI - Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan koruma kontrol faaliyetlerinde, kaçak avcılar tarafından avlanan 5 yaban keçisi bulundu.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, kaçak avcıların özelikle gece projektör kullanarak yaptıkları avda her gördükleri parlayan göze ateş ettiklerini kaydetti.


Dolayısıyla hayvanın dişisi, erkeği, yavru yetişkin olduğunun dahi gözetilmediğini vurgulayan Bulut, "Bu da doğada daha büyük kayıplara sebep olmaktadır" ifadesini kullandı.


Bulut, bilinçsiz avcılar tarafından, sarp bölgelerde avlanan hayvanlara çoğu zaman ulaşılamadığını, doğada yaralı halde kalan hayvanların ise acı çekerek can verdiklerini dile getirdi.


Yaban hayatını korumak için Artvin Şube Müdürlüğü koruma kontrol ekiplerince denetimlerin yapıldığını anlatan Bulut, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetimler sırasında köylerdeki vatandaşları yaban hayatı ve kaçak avcılık konusunda bilgilendirdiklerini aktardı.

Haberin Devamı


Vatandaşlardan, yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın engellenmesi için destek talebinde bulunan Bulut, kaçak avcıların, İl Şube Müdürlüğü ile güvenlik güçlerine bildirilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!