Referanduma siyasilerden ilk tepki

Güncelleme Tarihi:

Referanduma siyasilerden ilk tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 22:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcileri temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in ortaya attığı İstanbul'da refarandum teklifine ilk tepki CHP'li Gürsel Tekin'den geldi.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin: Gayri ciddi

Gürsel Tekin, Hürriyete yaptığı açıklamada "Burada bir tiyatro oynanıyor başbakanın görüştüğü kişiler 16 aydır mücadele edenlerin temsilcileri değil. Eğer Çelik veya sayın Başbakan gerçek temsilcilerle görüşüyor olsaydı, gerçek taleplerı öğrenmiş olur ve bu öneri ile ortaya çıkmazdı. Orada oynanan bir tiyatro. O heyette bu tiyatronun bir parçası."dedi.

OKTAY VURAL: GEÇ KALDILAR OLAY SİYASALLAŞTI

"Mahkeme millet adına karar verdi o uygulansın"

Başbakanın referandum önerisine MHP'den ise geç kaldılar, olay siyasalllaştı" tepkisi geldi..

MHP, "Neden toplumu ajite etmeden, müdahale yapmadan bunu gündeme getidiler tepkisini verdiler. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Gezi Parkı ile ilgili bir kararı mahkeme verdi. Millet adına karar vermişti, bu uygulansın" dedi.

Haberin Devamı

Vural, "Madem bu konu ile referandum talebi vardı da neden ajite edecek açıklamalar, ısrarlar ve müdahaleler yaptılar. O zaman bu geldiğimiz noktanın sorumlusu kimdir, Bir tarafta siyasi rant elde etmek istiyorsunuz bunu kullanarak, başbakan çıktı 'Rezidans, AVM yapacağım' dedi,  'Topçu Kışlası' olacak dedi, bu kitleleri tahrik etti. Bunu neden yaptı bilerek isteyerek mı yaptılar"

Bu konuda toplumun "kötü yönetimin" nedeniyle kutuplaştığı ve siyasallaştığını söyleyen Oktay Vural, şimdi referandum yaparsanız tercıhler de siyasi yönde olacak sağlıklı netice alınması mümkün görünmüyor. Bu meseleyi Gezi'nin ötesine taşıdıkları için AK Parti bir kutup haline gelmiştir. Keşke,  bu noktaya gelmeden toplum kutuplaşmadan gündeme gelseydi, geç kaldılar" dedi.

BDP: "Referandum yapacaksa devlet, şiddeti referandum konusu yapsın"

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, referandum önerisini getiren hükümetin eylemleri ve halkın taleplerini anlamadığını söyledi. Kaplan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, zaten bir yargı kararı var. Buna uymak zorunda eğer halkın talepleri konusunda referanduma gidecekse öncelikle 'devlet şiddetini' götürmesi gerekiyor" dedi.

Başbakan'la görüşen heyetin "Temsil yetkisi olmadığını" söyleyen Kaplan "Temsil yetkisi olmayan insanlarla görüştü ama onların söylediklerini bile dinlememiş sayın basbakan. Referandum önerisi ise dayatmacı, üstenci bır anlayışın devamı niteliğinde Gezi Parkı konusunda zaten yargı kararı vardı. Zaten 6-7 ay sonra yerel seçim yapılacak" dedi.

GEZİ PARKI'NDA REFERANDUMA İLK TEPKİLER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!