O gelinin babası Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

O gelinin babası Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında “Önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler” diye ipucunu verdiği, Kabataş’ta bebeğiyle eylemcilerin saldırısına uğrayan kadının izini sürdük. Ailenin isteği doğrultusunda isimleri rumuzlu kullandık.

Haberin Devamı

İstanbul’da bir ilçe belediye başkanının gelini 25 yaşındaki Z.D, saldırıdan hemen sonra darp raporu alıp, Çağlayan Adalet Sarayı’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Nihat Karpınar’a suç duyurusunda bulundu.

Durumu iyi

Telefonla görüştüğümüz Z.D’nin babası işadamı A.F, “Kızım şu anda kocasıyla şehir dışında. Şiddet gördü. Hamdolsun durumu iyi. Gerekeni yaptık” dedi. Annesi İ.H.F de, kızının yanlarında olmadığını, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Polis ve savcılık isim ve eşkal tespit edemedi

Z.D.’nin şikâyetinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Polis olayın meydana geldiği bölgedeki Mobese kameralarını incelemeye aldı. Ancak herhangi bir kimlik ve eşkal bilgisi tespit edilemedi.

Mobese görüntüleri istendi

Radikal.com.tr’ye konuşan Z.D’nin belediye başkanı kayınpederi ise savcılığın Mobese görüntülerini İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istediğini söyledi.

Başbakan nikah şahidiydi


18 Haziran 2010’da Florya Sosyal Tesisleri’nde evlenen Z.D’nin nikahına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Çiftin nikah şahitliğini yapan Başbakan, üç çocuk tavsiyesinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Haberleri izleyemiyor

İşadamı A. F.’nin kızı Z.D’nin 1 Haziran günü Kabataş’da uğradığı saldırıyı, Yenişafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde açık isim vermeden anlattı:
“Başbakan’ın grup konuşmasında, ‘Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler’ cümlesi vardı. Bu sanki geçmişte yaşanmış gibi algılandı.

'BİR YAKINIMIN GELİNİNİ YERLERDE SÜRÜNDÜRDÜLER'
Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında Gezi olaylarından bahsederken 'ilk kez açıklıyorum' diyerek şunları söyledi:
''Sadece başörtüsü takıyor diye, halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de, kızlarımız üniversiteye gidemedi. Türkiye'den, yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. İspanya'da bir konuşmamda, bunu söyledim diye arkasından partimin hakkında kapatılma davası açıldı. O zaman CHP Genel Başkanı şunu söyledi: Hamdolsun ki Ankara'da savcılar var. Bunlar mı özgürlükçü, özgürlükten yana. Bir genç kızın başı örtülü olmak suretiyle okuma hakkı yok mu? Okumayacak mı? Bunları yaşayan bir baba olarak ben de çok iyi biliyorum. Başörtülü kızlarımızın, başörtülerinden tutmak suretiyle onları yerlerde süründürenler acaba bunun hesabını nasıl verecekler? İşte bu olaylarda bile maalesef çok önemli yakınımın gelinini, Başbakanlık ofisinin yakınında, yanında 6 aylık çocuğu, yerlerde süründürdüler. Kendisini taciz ettiler, çocuğunu da taciz ettiler. Bunun özgürlük mücadelesiyle yakından uzaktan ne alakası var? Bu mu özgürlük?''
Ama olay yeni.1 Haziran Cumartesi günü İstanbul’da yaşandı.

İstanbul’da büyük bir ilçe belediye başkanının gelini. Z.D. 1 Haziran Cumartesi sabahı arkadaşlarıyla Adalar’a gidiyor. Yanında 6 aylık bebeği var. Akşam vapuruyla Adalar’dan döndükten sonra, Kabataş İskelesi’nden kocasını arıyor. Eşi, Kabataş İskelesi’nin karşısına geçip beklemesini, almaya geldiğini söylüyor. Kabataş İskelesi’nin karşısına geçerken bir grup eylemciyi görüyor. Bunların Gezi eylemcileri olduğunu fark ediyor, hatta çevre ve ağaç eylemi yaptıkları için de en ufak bir rahatsızlık hissetmiyor.

Haberin Devamı

Ama ne oluyorsa o sırada oluyor. Grubun içinden birkaç kadın, ‘Tayyip’in…’ diyerek önce sataşmaya daha sonra saldırmaya başlıyorlar. ‘Ne geldiyse bundan geldi’ diyerek başörtüsünü çekiyorlar, genç anneyi tekmelemeye başlıyorlar. Bu sırada grubun içinden bazı erkekler de vurmaya başlıyor. Olay yerindeki bir adam müdahale edip, genç anneyi kurtarmaya çalışıyor. Onu da dövüyorlar. Bebek arabasını parçalıyorlar, genç anneyi tekmeliyorlar.
Bu arada, ‘Bu sefer devrim yapıyoruz, sen de gideceksin Tayyip de gidecek’ diye bağıranlar, ‘Tayyip’i asacağız’ diye öfke nöbetine tutulanlar var.
Durun daha bitmedi. İğrenç olanı daha sonra sergileniyor… Kimse şuraya buraya çekmeye çalışmasın. Bu olay yargıya intikal etti. Vücudu mosmor… Z.D. hastaneden rapor aldı. Panik atak geçiren genç anne, haberleri izleyemiyor, evden dışarı çıkamıyor Olayların ortasında kalan ve ayağı tırmık izleri taşıyan bebek ise o günden itibaren sütten kesildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!