İzmir'deki gösterilerde korkulan olmadı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki gösterilerde korkulan olmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 21:32

İzmir'de polisin göstericileri dağıtmak için müdahalesi sürüyor. Polis ekipleri, Basmane Meydanı'na gelen yaklaşık 500 göstericiyi, iki saat trafiğe kapanan Basmane Meydanı'ndan uzaklaştırdı. İzmir'de bulunan BDP binasına taşlı saldırı oldu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı olaylar bastırıldı.

Haberin Devamı

Gruplar, Kültürpark'ın içi, Montrö Meydanı ve Çankaya yönüne doğru geriletildi. Öfkeli kalabalık bu sırada Basmane meydanı çevresindeki işyerlerinin camlarını kırıp zarar verdi, trafik levhaları yerlerinden söküldü, konteynerler devrilip, çöpler ateşe verildi. Eylemciler Kültürpark içinde de büyük bir ateş yaktı. Trafikte olan ve bu olayların ortasında kalan İzmirliler de zor anlar yaşadı. Çevredeki esnaf, polis barikatına kadar yaklaşıp taş atan göstericilerden bazılarını dövdü. Bu sırada yaralananlar oldu. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis bazı göstericileri gözaltına aldı. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da olay yerine gelerek ekipleri yönetti.

ALSANCAK DA KARIŞTI

İzmir'de yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı gösterinin ardından dağılmayan yaklaşık 1000 kişilik bir grup da Gündoğdu Meydanı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi arasında eylemini sürdürdü. Eylemcilerden birinin biber gazı sıkması grubu galeyana getirdi. Polisin gaz attığı sanıldı. Alsancak'ta yüzlerini maske ile kapatan bazı kişilerin Odak Döviz bürosu ve Starbucks'ın camlarını indirdi. Basmane'deki gruba müdahale edildiğini haber alan göstericiler daha sonra oraya gitmek için yürüyüşe geçti.

Haberin Devamı

KORKULAN OLMADI

Polis Perşembe Pazarı mevkiinde, Ak parti İl binasının hemen önünde barikat kurarak kalabalığın geçişine izin vermedi. Bazı gruplar burada barikatları yıkıp Ak parti binasına geçmek istemelerine rağmen polis izin vermedi. Bu sırada atılan taşlardan bir polis ile bir gazeteci hafif şekilde yaralandı. Zaman zaman tırmanan gerginlikte polis, ’Şiddet yanlısı değiliz. Aranızda çocuklar ve bebekler de var. Müdehale etmek istemiyoruz’ diyerek anonslarla kalabalığı uyardı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın polise kesinlikle biber gazı ve tazyikli su kullanmamaları talimatı verdiği öğrenildi. Saatler 22.30’u gösterdiğine sayıları Perşembe Pazarı Meydanı’nda 10 binin de üzerine çıktığı görülen kalabalık tamamen dağıldı. Polisin Ak Parti İl Binasi çevresindeki güvenlik önlemi devam ediyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!