7 numaralı Yusuf yakalandı

Güncelleme Tarihi:

7 numaralı Yusuf yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

İstanbul Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan gergin derbi sonrasında Fenerbahçeli taraftar 19 yaşındaki Burak Yıldırım öldürüldü. Katil zanlısı Yusuf O. memleketi Bingöl'e kaçarken Kırşehir'in Mucur İlçesi'nde yakalandı ve İstanbul'a getirildi. Üç sabıkası bulunan Yusuf O.'nun üzerindeki kanlı formayı amcası polislere teslim etti. Burak Yıldırım cinayetinde 2. şüpheli de gözaltına alındı. Yusuf Ortak ifadesinde, "Üzerimde Galatasaray formasını gördüklerinden bana hareketler çekerek 'şişt' şeklinde seslendiler. Ben de, 'Hayırdır' dedim. Kendimi korumak için bıçak çektim" dedi. Cinayet anı kameralara kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea29c7f018fbb8f86f16f3
Burak Yıldırım dün Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Şükrü SaraçoÄŸlu Stadı’nda izledikten sonra arkadaÅŸlarıyla birlikte evine gitmek için yola çıkmıştı. Ãœzerinde Fenerbahçe forması vardı. Edirnekapı Metrobüs durağında arkadaÅŸlarından önce metrobüsten inen Burak Yıldırım, üzerlerinde Galatasaray forması bulunan iki kiÅŸiyle karşılaÅŸtı. Burak Yıldırım’ın arkadaÅŸlarının anlattığına göre, aralarında hiç bir tartışma olmamasına raÄŸmen Galatasaray formalılardan biri Burak Yıldırım’ı kalbinden bıçakladı. Burak Yıldırım kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Â

İŞTE ÖLDÜRÜLEN BURAK YILDIRIM'IN FOTOĞRAFLARI 

Haberin Devamı
FENERBAHÇELİ BURAK'IN BIÇAKLANDIĞI O AN

BIÇAKLAYAN YAKALANDI

Burak Yıldırım’ı bıçaklayarak öldüren holigan dün akşam yakalandı. MOBESE kameralarını incelemeye alan polis, cinayet şüphelisinin Karagümrük’e doğru gittiğini belirledi.

Ä°KÄ°NCÄ° KEZ EVLAT ACISI YAÅžADILAR

Öldürülen 20 yaşındaki Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım’ın 10 yıl önce de 2 yaşındaki kardeşi Ahmet’in top oynarken balkondan düşerek öldüğü ortaya çıktı.

Yıldırım’ın bir yakını, "Biz bu acıyı tattık, başka kimse tatmasın. Allah belasını versin hem onların, hem onların. Böyle kutlama mı olur?" şeklinde konuştu. Burak’ın amcasının oğlu Şakir Yıldırım ise, "Galatasaray kutlamaları iptal etmiş. (Olayın faillerini kastederek) Ne olacak. Bu can bir daha gelecek mi?

Metrobüsten yukarı çıkarken merdivenlerde vurulmuş. Kombinesi vardı. Ben istedim bana verecekti, ben maça gidecektim. Kısmet onaymış. Kader, takdiri ilahi. Hep ’maçlara gitme’ diyorduk. Bütün deplasmanlara da gidiyordu. Artık yapacak birşey yok" dedi.

Bu yönde bulunan ve Karagümrük’te toplanan güvenlik kameralarının kayıtları tarandı. Bu çalışmalar sonucunda cinayet şüphelisinin yüzünün net göründüğü kayıtlara ulaşıldı.

İŞTE BURAK'I ÖLDÜREN 7 NUMARALI FORMALI YUSUF / Foto Galeri

Haberin Devamı


Görüntüden elde edilen fotoğraf ile Emniyet’in sabıkalılara ait kayıtlarında fotoğraflar karşılaştırıldı. Katilin daha önceden sabıkası bulunan 20 yaşındaki Yusuf O. olduğu belirlendi. Yusuf O. şehirlerarası otobüsle memleketi Bingöl’e giderken Kırşehir’in Mucur ilçesinde yakalandı.

NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI

Edirnekapı'da, Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Ortak'ın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Ortak'ın ifadesinde, "Arkadaşımı yolcu ederken 10 kişilik Fenerbahçeli grupla karşılaştım. Üzerimde Galatasaray formasını gördüklerinden bana hareketler çekerek 'şişt' şeklinde seslendiler. Ben de, 'Hayırdır' dedim. Bana doğru geldiklerinde kendimi korumak için bıçak çektim" dediği kaydedildi.

CÄ°NAYETÄ° Ä°TÄ°RAF ETTÄ°

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulaması yapılan Yusuf Ortak'ın ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

3 ayrı yaralamadan daha önceden de poliste kaydı bulunan Yusuf Ortak'ın ifadesinde, "Tekstil işinde çalışıyorum. 2 yıldır İstanbul'dayım. Amcamla kalıyorum. Çocukluk arkadaşım olan Yusuf B. İle Fatih Kadınlar Pazarı'ndaki evimizin yakınındaki kahvehanede maçı izledik. Arkadaşımı yolcu etmek üzere Edirnekapı'ya kadar yürüdük. Metrobüs durağında arkadaşımı yolcu ettim. Evime doğru geri gidecekken Metrobüs durağından gelen 10 kişilik Fenerbahçeli taraftar grubu bana sataştı. El kol hareketleri yaparak "Şışşt" şeklinde seslendiler. "Hayrıdır" der demez grup bana doğru koştu. O anda kendimi korumak için bir arkadaşımın bana hediye ettiği üzerimdeki bıçağı çıkarttım. Yaklaşan gruba doğru da salladım. Benim de parmağım yaralandı. Tam ben kaçarken yolcu ettiğim arkadaşım kavgayı duyup yanıma geldi. Birlikte kaçtık. Benzinlikte ellerimi yüzümü yıkadım. Sonra eve geldim. Arkadaşım da ayrılarak evine gitti. Kaçarken olayda kullandığım bıçağı surlara doğru attım" dediği öğrenildi.

Polis şüphelinin sur dibine attığını söylediği bıçağı arıyor. Ekipler tarafından olay anını gösteren görüntülerin de aralarında bulunduğu kamera kayıtlarının şüphelinin ifadelerini doğrular nitelikte olduğu öğrenildi.

KOLTUK DEĞİŞTİRİNCE YAKALANDI

Haberin Devamı

Yusuf O. dün saat 14.00 sıralarında İstanbul Esenler Otogarın'dan hareket eden yolcu otobüsüne bindi. Otobüsün 3 numaralı koltuğunda yolculuk eden Yusuf O. ile ilgili ihbar alan Kırşehir’in Mucur İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kırşehir- Kayseri karayolunda saat 22.35 sıralarında Sanayi Kavşağı'nda 8 polis memurundan oluşan ekiple denetime başladı. 5 dakika önce bölgedeki bir dinlenme tesisinden çıkan otobüsteki Yusuf O. polisleri görünce 3 numaralı koltuktan kalkarak 16 numaralı koltuğa geçti. Verilen eşgal sayesinde Yusuf O. kısa sürete teşhis edilerek yakalandı. Mucur Devlet Hastanesi'ndeki muayenesinin ardından Bingöl’e gitmek istediğini belirten Yusuf O. 04.00 sıralarında İstanbul’dan gelen polislere teslim edildi.

Haberin Devamı

BURAK'IN KATÄ°L ZANLISI Ä°STANBUL'A GETÄ°RÄ°LDÄ° /WEB TV

Mucur Emniyet Müdürlüğü ekibinin şüpheliyi kalabalık olduğu için dinlenme tesisi yerine sanayi kavşağındaki denetim noktasında gözaltına aldığı ifade edildi. Yusuf O.'nun İstanbul'da tekstil işçisi olduğunu, derbi sonrası 20 kişilik grupla karşı karşıya kalınca üzerinde bulunan ve bir arkadaşının kendisine hediye ettiği bıçağı rast gele salladığını, bir kişinin ölümüne neden olduğunu bilmediğini söyledi.
Kırşehir valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün Yusuf O.'yu yakalayan Mucur İlçe Emniyet müdürlüğü personelini ödüllendireceği ifade edildi.

HOLİGAN OTOBÜSTE KOLTUK DEĞİŞTİRİNCE YAKALANDI

BİNGÖL'E GİDİYORDU 

Yusuf O. ile ilgili olarak Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’de İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu açıklamayı yaptı:
"Dün geceden bu yana arkadaşlarımız seferberlik halinde konuyu araştırdılar. Ve bir takım görüntülerde şahsın nerelerde olabileceği sonucu çıkardık. Tek tek, sokak sokak o fotoğrafı gezdirerek, sorduk ve kimiliği tespit ettik. Ve de o kişinin şehirden çıktığı Bingöl’e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Mucur’da bu gece yakalandı. İstanbul’a getirilecek. O da 20 yaşında. 3 sabıkası olan birisi. Üzücü bir şey. Fenerbahçe Stadından çıkmış Edirnekapı’da evine giden birisi şehrin öteki ucunda öldürülmüştü. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarfettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Başsağlığı diliyorum. Fenerbahçe camiasına da başsağlığı diliyorum. Maktülün anne-babası ve akrabalarına da başsağlığı diliyorum. Sanığının yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı"

Haberin Devamı


"SADECE TAKIM REKABETÄ°, ACI OLAN DA BU ZATEN"

''Üzerinde Yücel yazan forma olduğu söyleniyor, bir de zanlıyı yakalamak için nasıl bir yol izlendi?'' sorusuna Çapkın, "O ismi yanlış almışlar. Yücel değil Yusuf’muş o isim. Görüntüden yola çıkarak, mahalle mahalle sokak sokak dolaştırılarak, o görüntünün kim olduğu, açık kimliğinin tespiti için... O tür çalışmalar yapıldı" cevabını verdi.

Zanlı ve ölen kişinin birbirlerini tanımadıklarını söyleyen Çapkın, "Sadece takım rekabeti, acı olan da bu zaten" dedi. 'Suçunu itiraf etmiş mi?' sorusuna ise Çapkın, "Zaten üstünde varolan kanlı forma elimizde. Şahsın amcası o formayı teslim etti bize" diye cevap verdi.


BIÇAKLANMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Burak Yıldırım'ın Edirnekapı Metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülmesi olayının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Polis, üzerindeki 7 numaralı Galatasaray formasında Yusuf yazan kişi ve yanındaki arkadaşının peşine düştü. Polis cinayetin ardından metrobüs durağındaki güvenlik kamerası kayıtları ile çevredeki MOBESE kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Metrobüsün güvenlik kamerasının, bıçaklama anını kaydettiği ortaya çıktı.

Burak bu görüntülerde 8-10 kişilik bir grubun önünde yürürken görülüyor. Biri Galatasaray formalı 2 kişiyle karşılaşma anı da kamera kaydında var. Görüntülerde Burak Yıldırım ve üzerinde 7 numaralı Galatasaray forması bulunan bir kişi bir kaç saniyeliğine birbirlerine yaklaşıyor. Burak Yıldırım daha sonra yere düşüyor. Galatasaray formalı iki kişi ise kayıplara karışıyor. Cinayeti işleyen kişinin formasının sırtında Yusuf isminin yazdığı da görüntülerden anlaşılıyor. 

Edirnekapı’da bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın katil zanlısı Yusuf O İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Genç adam Cinayet Büro Amirliği’nde sorguya alındı. Şüphelinin getirilmesi sırasında emniyet önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yusuf O'nun polisteki ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nsevk edilmesi bekleniyor.

İKİNCİ YUSUF GÖZALTINA ALINDI

Burak Yıldırım’ın katil zanlısı Yusuf O, Kırşehir, Mucur’da yakalanarak İstanbul’a getirilirken, olay sırasında yanında bulunan Yusuf isimli arkadaşı da gözaltına alındı. Yusuf’un üniversitesi öğrencisi olduğu belirlendi.

TARAFTARLAR FUTBOL CÄ°NAYETÄ°NÄ° KINADI / Foto Galeri

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ / Foto Galeri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!