ODTÜ'de gergin saatler

Güncelleme Tarihi:

ODTÜde gergin saatler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 00:35

Ortadoğu Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) karşıt görüşlü gruplar arasında kavga çıktı. Olaylar sırasında yaralanan 5 öğrenci ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

ODTÜ'de dün akşam saat 18.00 sıralarında Türkiye Gençlik Birliği’ne(TGB) bağlı bir grup ile PKK sempatizanı bir grup öğrenci arasında kavga çıktı. Yerleşkenin içine çok sayıda ambulans sevk edilirken, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kavganın büyümesi üzerine yerleşkeye polis çağrıldı. Polisin müdahalesi üzerine gruplar, yerleşke içindeki ormanlık alan ve fakültelere dağıldı. Polisin yerleşke dışına çıkınca tekrar kavga başladı. Yerleşkeye tekrar giren polis, öğrenci gruplarına biber gazı ve TOMA araçlarından tazyikli su ile müdahale etti. Öğrenciler ise polise taşlarla saldırdı. Kavga sırasında ve polis müdahalesinde yaralanan 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin hayatinin tehlikesi bulunmadığı belirtilirken, bir kız öğrencinin de biber gazından etkilenerek baygınlık geçirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Dağılmamakta direnen öğrenciler polise taşla karşılık verdi. Çıkan olaylarda 5 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Polisin 4 saat süren müdahalesinin ardından olaylar sona erdi.

Kavga eden öğrenci grupları ise birbirlerini suçladı. TGB’liler, PKK sempatizanı öğrencilerin kendilerine “faşist” diyerek saldırdığını belirtirken, karşıt görüşlü öğrenciler ise TGB’lilerin, “ODTÜ Kürtçülere mezar olacak” sloganları atarak olayları başlattığını ileri sürdü.

ODTÜ'DE GERGİN DAKİKALAR / FOTO GALERİ



 

ODTÜ'DE KARŞIT GÖRÜŞLÜ GRUPLAR ARASINDA KAVGA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!