23 Nisan Kutlu olsun... Bırakın çocuklar konuşsun

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan Kutlu olsun... Bırakın çocuklar konuşsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 01:10

Atatürk, 23 Nisan bayramını armağan ettiği çocukların eğitimi konusunda şöyle yol gösteriyordu:

Haberin Devamı

FARKLI FİKİRLERE SAYGI
“Çoğu ailelerin öteden beri çok kötü bir alışkanlıkları var; çocuklarını söyletmez ve dinlemezler. Zavallılar lâfa karışınca, sen büyüklerin konusuna karışma der, sustururlar. Artık çocuklarımızı düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da, başkalarının samimî düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız.” (Atatürk’ten Hatıralar, Hasan Rıza Soyak, Yapı Kredi Yayınları)

EN ÇOK HOŞUMA GİDEN HALLERİ RİYAKÂRLIK BİLMEMELERİ

Manevi kızı Ülkü’yle elinden geldiğince sık vakit geçiren Mustafa Kemal Atatürk çocuklar için “En çok hoşuma giden halleri riyakârlık bilmemeleri, bütün istek ve duygularını içlerinden geldiği gibi açıklamaları” diyordu.

YURTTA BAYRAM COŞKUSU

TBMM, kuruluşunun 95. yılı olan bugün seçim tatiline, saat 14.00’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumuyla ara verecek. Yurtta bayram coşkusu yaşanacak.

Haberin Devamı

Meclis'in 95'inci açılış yıl dönümü itibariyle ilk resmi tören saat 09.00'da, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak. TBMM Başkanı Çiçek, beraberindeki heyetle Anıtkabir'de, saat 09.15'de, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Birinci Meclis Binaında saat 10.00'da yapılacak törenin ardından Cemil Çiçek, saat 11.30'da TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek. TBMM saat 14.00'de, TBMM Başkanı Çiçek başkanlığında özel gündemle toplanacak.

23 Nisan Kutlu olsun... Bırakın çocuklar konuşsun
Genelkurmay'dan özel afiş

Çiçek'in açılış konuşmasını yapmasının ardından, TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

AK Parti Grubu adına Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grubu adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, HDP Grubu adına Grup Başkanvekili İdris Baluken, Anadolu Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Elektronik Demokrasi Partisi Genel Başkanı Emrehan Halıcı konuşacak. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Baluken'e 10'ar dakika, Tarhan ve Halıcı'ya ise 3'er dakika süre verilecek.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Çiçek, saat 19.30'da TBMM Yonca Havuzlu Bahçe'de, davetliler onuruna resepsiyon verecek.


BAKMADAN GEÇME!