POMEM başvuruları ne zaman hangi gün yapılacak? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

POMEM başvuruları ne zaman hangi gün yapılacak Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 15:03

23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvurularının ne zaman başlayacağı çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden yapılan duyuruları kontrol eden vatandaşlar, konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, 23. Dönem POMEM başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) için ön başvurular 31 Ağustos Cuma günü tamamlanmıştı. Bu gelişmenin ardından gözler bu kez POMEM polis alımlarına çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde polis olarak istihdam edilme hayali kuran on binlerce vatandaş, 23. Dönem POMEM başvuruları hakkında bilgi almak istiyor. İşte, konuya dair detaylar...

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 23. Dönem olarak eğitilmek üzere Lisans ve Ön lisans mezunlarından toplam 10.000 öğrenci adayı alınacağı geçtiğimiz mayıs ayında duyurulmuştu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada, ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esasların 22.07.2018 tarihinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edileceği vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

Ancak bu açıklamanın üstünden uzun bir zaman geçmesine rağmen konuya dair henüz yeni bir gelişme söz konusu değil. 23. Dönem POMEM sınavı hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

POMEM NEDİR?

POMEM’lerde eğitim-öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!